Sibiu

articolul anterior articolul urmator

Studentă certată de un cadru universitar pentru că i s-a adresat cu „Domn’ profesor”. „Nu ţi se pare că eşti penibilă?” VIDEO

63
22 Jan 2021 13:02:50
Autor: Călin Gavrilaş
Cursuri online - arhivă foto
Cursuri online - arhivă foto

Profesorul o ceartă pe studenta care i s-a adresat în acest fel. Mai mult, acesta îi ţine o întreagă teorie despre cum trebuie să i se adreseze.

Pntru că i s-a adresat cu ”domn’ profesor” în loc de ”domnule profesor”, cadrul universitar o ceartă pe studentă. Fata îi spune că-i pare rău pentru formula de adresare folosită, însă dascălul continuă să-i ţină o întreagă teorie.

Jurnaliştii Ora de Sibiu au publicat înregistrarea discuţiei dintre cei doi. În cauză ar fi profesorul Eugen Bîrsan de la Facultatea de Ştiinţe din Sibiu, surprins în timp ce preda un curs de fizică la Facultatea de Inginerie.

Profesorul este indignat că „primarului de la ţară i se spune „domnule primar”, iar lui i se adresează cu „domn’ profesor”.

„Nu ţi se pare că eşti penibilă?” o întreabă profesorul pe studentă. 

Mai mult, acesta îi spune că „dacă nu te duce capul, mai bine taci”.

Profesorul Bîrsan a explicat jurnaliştilor Ora de Sibiu că nu l-a deranjat modul de adresare, dar avusese o discuţie în prealabil ce pornise de la faptul că unii studenţi foloseau această formulă de adresare chiar şi în scris, în anumite e-mailuri.

„Sincer vă spun, şi eu foloseam acest apelativ în vorbirea orală, dar am înţeles că nu este frumos şi m-am corectat, de aceea am vrut să-i învăţ şi pe ei. Nu era prima discuţie de acest gen, am mai avut-o şi înainte. Într-adevăr, poate că am fost puţin exigent dar nu a fost cu intenţia de a jigni pe cineva, probabil că trebuia să folosesc o formulă mai delicată. Discuţia a avut intenţie constructivă. Şi am văzut în comentarii că oamenii au înţeles greşit comparaţia mea cu adresarea către primarii de la ţară. Nici acolo nu a fost vorba de atitudine de superioritate sau de intenţia de a jigni pe cineva, Doamne Fereşte. Până la urmă toţi ne tragem de la ţară, a fost o comparaţie de limbaj doar, atât.”, spune profesorul Eugen Bîrsan.

Conducerea Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu a transmis că sunt împotriva „oricăror atitudini care contravin principiilor şi conduite universitare. Vom analiza situaţia la nivelul universităţii şi vom lua o decizie în consecinţă.”.

VIDEO: Ora de Sibiu

Citeşte şi:

Tânăr de 25 de ani, din Sibiu, cercetat penal după ce a trimis, pe internet, poze porno unei copile de 9 ani

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

63 Comentarii

pathfinder
22.01.2021, 13:10:31

Asta e dus cu pluta. Covidu' i-a luat mintile. Sau era abtiguit...

0 (26 voturi)
Badea Scârţan !
22.01.2021, 13:58:16

Face o buna reclama Universitatii ,,Lucian Blaga" din Sibiu...La Facultatea de Stiinta.

-3 (19 voturi)
Toru Okada
22.01.2021, 13:59:17

sa ajungi la facultate si sa te adresezi cu "dom' profesor"... inseamna ca degeaba ai trecut prin scoala, nu trebuia sa iei bacul.

-9 (39 voturi)
Corina
22.01.2021, 13:24:41

Nepotrivit e că o tutuiește pe studentă, în primul rând.

+3 (31 voturi)
Coco Cocos
22.01.2021, 13:40:08

doar salamul de sibiu ramane clasic, in rest acolo totul e de prost-gust...

+3 (9 voturi)

Vezi toate comentariile (63)

Modifică Setările