Sibiu

articolul anterior articolul urmator

UPDATE Tâlhărie la stână: l-au legat pe cioban şi l-au bătut, apoi i-au furat zeci de mioare. Vinovaţii, prinşi după o lună

0
26 Nov 2020 14:37:03
Autor: Daciana Mitrache

Incidentul a avut loc la o stână din Şelimbăr-Sibiu, în urmă cu o lună. Tâlharii au fost reţinuţi miercuri, 25 noiembrie, pentru a fi prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Update Potrivit soluţiei pe scurt, publicată pe site-ul „portal.just.ro”, după ce tâlharii au fost prezentaţi unui judecător de drepturi şi libertăţi, joi, 26 noiembrie, cei trei bărbaţi au fost arestaţi preventiv pentru următoarele 30 de zile.
 
„Admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sibiu... dispune arestarea preventivă a inculpaţilor: Căldărar Anton, Căldărar Petru şi Sandu Constantin Vasile, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 26.11.2020, până la data de 25.12.2020 inclusiv”, se arată în minută. 
 
Suspecţii au fost acuzaţi de tâlhărie calificată „prin folosirea unei arme ori substanţe explozive, narcotice sau paralizante”, comisă pe timpul nopţii şi s-a reţinut şi componenta agravantă, prin faptul că infracţiunea a fost comisă de trei persoane împreună. 
 
În cazul lui Constantin Vasile Sandu, bărbatul din Vaslui, care locuia în Alţâna fără forme legale, s-a reţinut şi recidiva. Bărbatul avea cazier, după o condamnare la închisoare mai mare de un an. A ieşit mai devreme din puşcărie, graţie legislaţiei, dar s-a ţinut cont că încă nu se reabilitase când a comis noua infracţiune, fapt ce va conta în stabilirea pedepsei, în faza de judecată.
 

- ŞTIREA INIŢIALĂ -

 
Trei bărbaţi s-au dus într-o seară de octombrie la o stână din Sibiu. L-au imobilizat pe cioban, l-au legat fedeleş, l-au bătut şi ameninţat cu moartea. 
 
Apoi i-au furat mioarele pe care le-au încărcat în duba cu care veniseră la furat. 
 
Ulterior, au vândut oile, ca să scape de orice urmă care ar fi putut să ducă la ei.
 

Reţinuţi în urma unor percheziţii domiciliare

După mai bine de o lună şi jumătate de căutări, în care s-au verificat şi alte stâne, potenţiali cumpărători, dar şi persoane cu cazier judiciar, poliţia a descins marţi, 24 noiembrie, în comuna Alţâna, din judeţul Sibiu, aflată la aproximativ 40 de kilometri depărtare de locul tâlhăriei. 
 
Pe baza informaţiilor strânse în cadrul anchetei, s-au făcut mai multe percheziţii domiciliare la locuinţele unor suspecţi în acest caz. 
 
O zi mai târziu, trei bărbaţi aveau să fie reţinuţi pentru 24 de ore, în urma audierilor. În cursul zilei de joi, 26 noiembrie, tâlharii vor fi prezentaţi unui judecător de drepturi şi libertăţi cu propunerea de arestare preventivă. 
 
„În continuarea cercetărilor efectuate într-o cauză penală, la data de 24 noiembrie, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Sibiu au efectuat trei percheziţii domiciliare pe raza localităţii Alţâna. La data de 25 noiembrie, trei bărbaţi, suspectaţi de săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată, au fost reţinuţi”, a explicat, cum au fost prinşi tâlharii, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Sibiu, Luciana Lazăr.
 

Tâlharii s-au dus la furat cu duba

Este vorba despre trei bărbaţi cu vârste cuprinse între 27 şi 32 de ani, domiciliaţi în localitatea Alţâna - Sibiu, dintre care unul locuieşte fără forme legale, fiind originar din judeţul Vaslui. 
 
Aceştia „sunt bănuiţi că, în seara zilei de 7 octombrie, în jurul orei 22,30, s-ar fi deplasat la o stână din extravilanul comunei Şelimbăr cu intenţia de a sustrage animale. La stâna în cauză, cei trei au găsit un bărbat în vârstă de aproximativ 60 de ani, din Cisnădie, pe care l-ar fi legat şi ameninţat cu acte de violenţă, după care ar fi sustras 20 de ovine pe care le-ar fi transportat la domiciliu cu o autoutilitară şi, ulterior, le-ar fi comercializat”, au mai spus reprezentanţii Poliţiei Sibiu.
 
Odată cu cei trei tâlhari, cu ocazia percheziţiilor domicilare din Alţâna, poliţiştii sibieni au confiscat mai multe telefoane mobile, ce constituie probe în dosar.
 
„În urma probatoriului administrat în cauză, la data de 25 noiembrie, faţă de cei trei bărbaţi s-a luat măsura reţinerii 24 de ore pe bază de ordonanţă, urmând a fi prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă”, a mai precizat Luciana Lazăr adăugând că ancheta poliţiştilor de la Investigaţii Criminale va continua sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu.
 

Vă mai recomandăm şi:

„Vă rog să nu mai contaţi pe mine!“ E-mailul pe baza căruia a fost demis un salariat şi procesul care a urmat
 
500 de lei pentru un permis de conducere reţinut, în urma unei depăşiri neregulamentare

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările