Sibiu

articolul anterior articolul urmator

FOTO Trafic de persoane la un centru pentru femei cu handicap din Mediaş: o infirmieră obliga paciente din centru să cerşească şi să se prostitueze

2
2 Oct 2015 20:31:34
Autor: Ramona Găină
Eva Grancia - Foto Facebook
Eva Grancia - Foto Facebook

Eva Grancia, infirmieră în cadrul unui centru pentru persoane cu handicap din Mediaş, ar fi făcut timp de şase ani trafic de persoane cu  paciente din centru, susţin anchetatorii.

 
Potrivit DIICOT, ”în  cauză, există suspiciunea rezonabilă că  în perioada 2008-2014, inculpata Grancia Eva, beneficiară a Centrului de Integrare prin Terapie Ocupaţională Dumbrăveni şi Mediaş şi angajată ca infirmieră în cadrul Centrului de Recuperare şi Reabilitare pentru Persoane cu Handicap din Mediaş, profitând de influenţa şi  autoritatea pe care o avea în rândul persoanelor internate în acest centru precum şi de starea vădită de vulnerabilitate în care se aflau aceste persoane,  le-a  racolat în scopul exploatării şi le-a determinat prin constrângere fizică şi psihică, la practicarea prostituţiei sau cerşetoriei, în vederea obţinerii pentru sine de avantaje materiale ilicite. În acest sens, inculpata Grancia Eva a determinat persoanele vătămate, provenite din cele două centre mai sus menţionate, prin ameninţări şi acte de agresiune sau inducere în eroare, să întreţină acte sexuale cu clienţii pe care  îi racola în acest scop sau să practice cerşetoria în folosul său. 
 
Din probatoriul administrat în cauză, a rezultat că inculpata a dezvoltat în timp o activitate premeditată şi bine organizată de exploatare a beneficiarelor centrelor de Integrare prin Terapie Ocupaţională Dumbrăveni şi Mediaş, impunându-se asupra victimelor prin acte de agresiune şi violenţe verbale, insuflându-le un puternic sentiment de teamă faţă de aceasta. S-a reţinut că inculpata a profitat atât de autoritatea pe care o avea asupra victimelor, cât şi de starea vădită de vulnerabilitate a acestora (de faptul că persoanele vătămate aveau deficienţe mentale/intelectul redus, erau uşor influenţabile, impresionabile, naive, uşor de manipulat, proveneau din centre de plasament, din familii dezorganizate, fără  vreo sursa de venit),  în scopul exploatării acestora. În situaţiile în care persoanele vătămate încercau să refuze  întreţinerea de raporturi sexuale cu diferiţi clienţi sau nu erau de acord să realizeze anumite „sarcini” impuse,  aceasta recurgea inclusiv la acţiuni de constrângere fizică şi morală asupra persoanelor vătămate, menţinând starea de teamă insuflată victimelor şi abuzând de autoritatea pe care o avea asupra acestora”. 
 

Îşi teroriza victimele

 
Anchetatorii spun că femeia ajunsese să le terorizeze pe tinerele pe catre le exploata, care nu doar că erau obligate să se prostitueze sau să cerşească dar erau forţate să-i spele picioarele, hainele sau să-I facă ordine în cameră. 
    
”Caracterul ei era foarte dur, fetele respective erau agresate fizic, ea încerca să fie un fel de şef care beneficia de tot ceeea ce îi ofereau nişte slugi în sensul că fetele respective erau puse chiar să-i spele picioarele, să-i spele şosetele, hainele, îi făceau curat în cameră. Făceau doar ceea ce spunea ea. Întodeauna era însoţită de 5-6 fete când pleca în oraş. Fetele erau luate, scoase din centrul respectiv de către ea, erau chemate la un suc. Li se facea cunoştinţă cu clientul care le urca în maşină şi apoi acesta le ducea… unii acasă la ei sau la alte persoane care locuiau singure, alţii pe câmp. Clienţii erau de factură foarte îndoielnică, joasă, de regulă ciobani, boschetari, persoane care aveau probleme cu alcoolul şi care puteau să dea 50 de lei pentru a practica raporturi sexuale cu astfel de persoane, fete”, a spus comisarul şef Cătălin Talpoş, şeful Serviciului de Combatere a Traficului de Persoane din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia. 
 

Infirmiera a fost concediată

 
Femeia a fost arestată preventiv iar conducerea centrului i-a desfăcut contractul de muncă. ”04 “Infirmiera este angajată din 2012, februarie. A fost angajată pe post de infirmieră şi începând cu data de 11 septembrie 2015 a solicitat concediu fără plată pe o perioadă de două luni, pe motive personale. Şi că doreşte să mergă la muncă în străinătate. Pe baza mandatului de arestare am luat de cuvinţă întreruperea contractului de muncă. Nu era o angajată problemă, îşi respecta fişa postului, sarcinile de serviciu care i se dădeau, le respecta. În afara centrului noi nu putem să ştim ce facea beneficiara. Pentru noi a fost o lovitură, pentru întreg personalul şi pentru beneficiari, fapta care a săvârşit-o”, a spus Mircea Brînda, directorul Centrului de Recuperare si Reabilitare Persoane cu Handicap Mediaş. 
 

Vă mai recomandăm: 

 
Un subofiţer de jandarmerie din judeţul Sibiu a provocat un accident rutier soldat cu rănirea uşoară a unei persoane. Bărbatul a părăsit imediat locul evenimentului, fiind găsit câteva ore mai târziu de poliţişti, care au constatat că acesta avea şi o alcoolemie ridicată.
 
 
Mulţi dintre cumpărătorii de autoturisme second-hand le găsesc abia după achiziţie „viciile ascunse“. Un specialist a explicat, pentru „Adevărul“, care sunt greşelile cele mai comune făcute de clienţii neexperimentaţi.
 
 
Bărbatul care a ucis cu bestialitate la începutul lunii martie o femeie pentru care făcuse o adevărată obsesie a fost condamnat de către Curtea de Apel Alba Iulia la închisoare pe viaţă. Decizia instanţei este definitivă.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Carmen Florea
2.10.2015, 22:03:10

6 ani ... si nimeni nimic ... desigur, ... numai 'mnezeu stie cat sufera ... rotile trenului ... O zdreanta dupa care plange puscaria si nu papa singura, impartea, deci nu facea de capul ei,apoi se ducea la biserica, smerita, cu ochii dati peste cap de evlavie, in genunchi, pupand-o pe Maria, cerea iertare ca dracu' o ispiteste sa terorizeze niste suflete...

Pârşu
3.10.2015, 00:25:57

Sa nu judecam pripit. Poate ca acele femei aveau nevoie de bani si au facut o intelegere cu aceasta doamna intreprinzatoare. Dupa ce si-au atins scopul au tradat.

Modifică Setările