Sibiu

articolul anterior articolul urmator

Traian Băsescu: „În România mor mii de oameni din cazuza infecţiilor pe care le contactează în spitale“

0
9 Apr 2016 14:13:17
Autor: Ramona Găină
Traian Basescu a fost preyentt sambata la Sibiu
Traian Basescu a fost preyentt sambata la Sibiu

Fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, a declarat sâmbătă, la Sibiu, că mii de oameni mor în România din cauza infecţiilor contactate în spitale, fapt pe care l-a spus public încă din 2009.

Prezent la Sibiu la lansarea candidaţilor PMP pentru alegerile locale, Băsescu a declarat că: "La nivelul sănătăţii, este o altă problemă. Lucrurile aici au ajuns la o degradare, care a ajuns să afecteze sănătatea generală a naţiunii române. Faptul că despre sănătate vorbeşte doar ministrul Sănătăţii sau Guvernul, iar administraţiile locale tac chitic, este inadmisibil. De ce? Pentru că spitalele au fost transferate de ani buni, cea mai mare parte a spitalelor a fost transferată la administraţiile locale.

Degeaba ţipăm la Ministrul Sănătăţii că au murit oameni cu infecţii în spitalele administrate de primării sau de consilii judeţene, pentru că ele sunt primele responsabile şi de dotarea acelora spitale şi de asigurarea condiţiilor pentru ca medicii să poată funcţiona în acele spitale şi de combaterea infecţiilor intraspitaliceşti.

Aş vrea să ştiţi un lucru pe care eu îl ştiu din anul 2009, l-am spus public dar n-a pătruns mesajul către populaţie. În România mor mii de oameni în spitale datorită infecţiilor pe care le contactează în spitale, acest lucru este scris într-un raport al unei comisii prezidenţiale, care a şi pregătit o lege. Sunt lucruri pentru care astăzi, la televizor, oamenii fac ochii mari, «I-auzi, au murit din cauza infecţiilor». Nu, despre acest lucru se ştie din anul 2009, iar în România mor oamenii din cauza infecţiilor intraspitaliceşti iar spitalele sunt la administraţiile locale în cea mai mare parte a lor. Avem obligaţia ca în programele noastre să tratăm acest drept garantat, de Constituţie, cu responsabilitate şi mai ales cu acţiune". 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările