Sibiu

articolul anterior articolul urmator

Transfăgărăşan rămâne deschis, peste termenul limită, în timp ce Transalpina este în continuare închisă circulaţiei

0
20 Oct 2021 08:33:46
Autor: Daciana Mitrache
Transfăgărăşan Foto Adevărul - credit Info Trafic România
Transfăgărăşan Foto Adevărul - credit Info Trafic România

CNAIR a anunţat că s-a luat o decizie în privinţa celor mai spectaculoase şi mai cunoscute şosele montane din România, aflate la cea mai înaltă altitudine din ţara noastră: Transfăgărăşan şi Transalpina.

Potrivit unui anunţ făcut în noaptea de marţi spre miercuri, 19 / 20 octombrie, pe reţelele de socializare, deşi Transfăgărăşan ar fi trebuit să fie închis circulaţiei, s-a luat decizia ca acest drum, graţie vremii favorabile, să rămână în continuare deschis  traficului rutier. 

„Comisia de Revizuire Specială din cadrul CNAIR care s-a întrunit pentru analiza închiderii circulaţiei pe Transfăgărăşan a luat decizia amânării termenului de 20 octombrie, având în vedere condiţiile meteorologice favorabile din prezent. Normativul privind circulaţia rutieră pe drumurile montane, DN 7C şi DN 67C... prevede închiderea circulaţiei pe Transfăgărăşan, începând cu data de 20 octombrie”, se precizează pe pagina de Facebook Info Trafic România

În schimb, circulaţia pe Transalpina, unde vântul, ceaţa, ninsoarea au pus stăpânire mult prea devreme pe culmile muntoase, din păcate, rămâne în continuare restricţionată. 

„Comisia întrunită pentru analiza viabilităţii circulaţiei pe DN 67C (Transalpina), între Rânca şi Obârşia Lotrului (km 34+800 – km 59+800) a decis menţinerea închiderii traficului pentru toate categoriile de autovehicule pe acest tronson de drum montan. Menţionăm că măsura închiderii circulaţiei rutiere pe acest sector a fost luată pentru siguranţa participanţilor la trafic, având în vedere fenomenele meteorologice imprevizibile ce pot apărea în orice moment în această zonă”, menţionează aceeaşi sursă.   

Transfăgărăşan (DN 7C) este fără îndoială cea mai cunoscută şosea montană din ţara noastră, o adevărată capodoperă inginerească ce brăzdează Munţii Făgăraş din judeţul Sibiu în judeţul Argeş. 
 
Transalpina (DN 67C) este şoseaua care traversează Carpaţii Meridionali prin judeţele Alba, Sibiu, Vâlcea şi Gorj, aflată la cea mai înaltă altitudine din România, în Pasul Urdele (pe raza judeţului Vâlcea - 2.145 m).
 
Transalpina la data de 19 octombrie 2021 Foto Adevărul credit Mugurel Petrescu
 
Transalpina la data de 19 octombrie 2021 Foto Adevărul credit Mugurel Petrescu
 
 
Legat de Transalpina, în ciuda faptului că este închisă circulaţiei rutiere, din postările de pe reţelele de socializare, reiese că drumul este în continuare tranzitat de către şoferi. Stau dovadă nenumăratele fotografii şi clipuri video pe care aceştia le postează. Tot din imagini reiese că şoseaua nu este acoperită de zăpadă, dar frigul, vântul şi ceaţa au pus stăpânire pe culmile muntoase.
 

 
 

Vă mai recomandăm şi:

 
Transalpina, închisă temporar din cauza poleiului de pe şosea
 
Accident pe Transfăgărăşan, la Bâlea Lac. Doi cetăţeni străini, la spital
  

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările