Sibiu

articolul anterior articolul urmator

Trupul lui Zsolt Torok va fi coborât din munte de echipele Salvamont, elicopterul solicitat pentru operaţiune neputând interveni din cauza vremii

0
17 Aug 2019 21:04:11
Autor: News.ro

Trupul alpinistului Zsolt Torok, mort, sâmbătă, în Munţii Făgăraş, va fi coborât din munte de echipele Salvamont, întrucât elicopterul solicitat pentru operaţiune nu poate interveni din cauza vremii.

”Din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, elicopterul solicitat pentru evacuarea alpinistului decedat în zona Vârfului Negoiu nu au putut interveni. Se va face evacuarea acestuia pe cale terestră, de către echipele Salvamont”, a anunţat, sâmbătă seară, şeful Serviciului Salvamont Sibiu, Adrian David.

La rândullor, salvamontiştii din Argeş, care au participat la căutarea alpinistului, au transmis că operaţiunea a fost ”cumplită”.

”Sarcina pe care am avut-o astăzi a fost cumplită! Este dureros să pierzi un prieten adevărat. Am sperat, ne-am rugat pentru el, dar moartea a fost mai puternică şi ni l-a smuls dintre noi. A fost un om minunat şi va rămâne veşnic în inimile noastre. Îl vom păstra în inimile noastre tot restul vieţii. Dumnezeu să-l ierte şi să-i primească sufletul în grădina sa, să dea putere familiei să treacă peste aceste clipe grele şi să le ofere mângâiere în aceste momente dureroase”, au transmis, pe pagina de Facebook, salvamontiştii din Argeş.

Cunoscutul alpinist arădean Zsolt Torok a murit, sâmbătă, în Munţii Făgăraş, trupul său fiind găsit în apropiere de Vârful Negoiu.

Salvamontişti şi jandarmi din judeţele Sibiu şi Argeş, sprijiniţi de un elicopter al MAI, l-au căutat mai multe ore, după ce soţia sa i-a anunţat dispariţia. 

Alpinistul  Zsolt Torok avea o experienţă de 30 de ani şi numeroase premiere mondiale la activ.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii