Un jandarm din Sibiu s-a urcat băut la volan şi a provocat un accident rutier, după care a fugit de la locul faptei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Brabatul lucreaza in cadrul Jandarmeriei sibiene de 9 ani - Foto Arhiva Adevărul
Brabatul lucreaza in cadrul Jandarmeriei sibiene de 9 ani - Foto Arhiva Adevărul

Un subofiţer de jandarmerie din judeţul Sibiu a provocat un accident rutier soldat cu rănirea uşoară a unei persoane. Bărbatul a părăsit imediat locul evenimentului, fiind găsit câteva ore mai târziu de poliţişti, care au constatat că acesta avea şi o alcoolemie ridicată.

Evenimentul a avut loc marţi, 1 septembrie, pe drumul care leagă Sibiul de localitatea Şura MIcă. Jandarmul, aflat în afara orelor de serviciu, conducea un tractor cu care a intrat pe sensul opus de mers, lovind un autoturism care circula regulamentar.  

"Un bărbat în vârstă de 41 de ani, domiciliat în localitatea Şura Mică, în timp ce conducea un tractor, pe fondul stării de ebrietate în care se afla, a pierdut controlul asupra vehiculului, a pătruns parţial pe sensul opus şi a intrat în coliziune cu un autoturism condus regulamentar. Imediat după producerea accidentului rutier, până la sosirea echipei de cercetare la faţa locului, conducătorul tractorului a părăsit locul accidentului, fiind identificat de poliţişti în jurul orei 17:00. În momentul testării cu aparatul etilotest rezultatul a fost de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat. În urma acestui accident a rezultat rănirea uşoară a conducătorului auto care circula regulamentar", spune Luciana Lazăr, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie. 

Bărbatul de 41 de ani este subofiţer în cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Sibiu, unde lucrează de 9 ani. Până acum, acesta nu a avut abateri disciplinare. După accident, bărbatul şi-a luat concediu medical şi, dacă va fi începută urmărirea penală împotriva lui, acesta va fi pus la dispoziţie până la finalizarea cercetărilor. 

"Având în vedere că faptele în cauză sunt de natură penală, cercetarea se efectuează de către organele judiciare abilitate", spune Alexandru Costea, purtător de cuvânt al IJJ Sibiu. 

Vă mai recomandăm: 

Povestea celei mai frumoase locuinţe de saşi din Sibiu - Casa Baronului. Cum a reînviat o profesoară de română tradiţiile şi deliciile culinare ale saşilor

Aurelia Rusu (68 de ani), fostă profesoară de limba română, acum pensionată, a amenajat într-o veche casă săsească din localitatea Bazna un mini-muzeu splendid cu obiecte vechi săseşti, şi a publicat de asemenea o carte cu reţete tradiţionale ale saşilor.

Satul unde nu s-a mai născut nimeni de 27 de ani. Povestea celor 12 oameni care mai trăiesc în Gherdeal: „Saşii au plecat în Germania, românii – sub brazi“

Ultima nuntă în satul sibian Gherdeal a avut loc în 1987, iar ultimul copil s-a născut aici în 1988. Din comunitatea înfloritoare de altădată, care număra 300 de suflete de români şi de saşi, acum au mai rămas doar 12 locuitori, şi toţi trecuţi de 50 de ani. Amintirile lor au rămas închise în cutii cu fotografii alb-negru.

Calfa călătoare care s-a îndrăgostit de România şi a rămas aici: un german cucerit de plaiurile noastre şi-a făcut un atelier de dogărie în satul sibian Richiş

Germanul Christian Rummel (30 de ani) s-a mutat în România în 2010, după ce a ajuns pentru prima dată aici în 2007, în cadrul unui program pentru calfele călătoare. Cucerit de farmecul tradiţiilor locale, şi-a întemeiat o familie şi trăieşte în satul sibian Richiş, unde a repornit atelierul de dogărie.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite