Sibiu

articolul anterior articolul urmator

Un preot infectat asociază secţia COVID cu Purgatoriul lui Dante: „Toţi întră pe picioare, apoi are loc trierea: unii în RAI, adică acasă, alţii cu picioarele înainte”

36
21 Oct 2021 19:40:26
Autor: News.ro
FOTO arhivă Adevarul
FOTO arhivă Adevarul

Unul dintre cei mai cunoscuţi preoţi din Sibiu, Achim Băcilă, care conduce lăcaşul de cult considerat a doua Catedrală a oraşului, a transmis un mesaj, după ce s-a infectat cu coronavirus.

 Preotul, care măturiseşte că a fost ”la un pas de moarte” afirmă că asociază Secţia Covid cu Purgatoriul lui Dante: ”Toţi întră pe picioare, apoi are loc trierea: unii în RAI, adică acasă în bucuria celor dragi, alţii «cu picioarele înainte»". Preotul mai spune că dintr-un antivaccinist a devenit un promotor al vaccinului.

Preotul Achim Băcilă, unul dintre cei mai cunoscuţi şi respectaţi preoţi din Sibiu, care conduce lăcaşul de cult considerat a doua Catedrală a oraşului, a transmis unui coleg de breaslă un mesaj după ce s-a infectat cu coronavirus.  
 
Destinatarul a postat mesajul pe Facebook, cu acordul expeditorului.  
 
”După 24 de ore în secţia COVID, iată reflecţiile mele: 
 
- deşi am fost " la un pas de moarte" cuvintele medicului Drăghilă, simt că DUMNEZEU mai are cu mine CEVA de făcut...în primul rând să-L mărturisesc mai mult oamenilor... 
 
- asociez secţia COVID cu PURGATORIUL lui Dante. Toţi întră pe picioare, apoi are loc trierea: unii în RAI, adică acasă în bucuria celor dragi, alţii în Iad, în întuneric...ducâdu-i "cu picioarele înainte" alţii... 
 
- dintr-un antivaccinist acum am ajuns un promotor fervent al vaccinului la fel ca sfinţitul stareţul EFRÈEM Vatopedinul”, se arată în mesaj.  
 
Preotul sibian afirmă că ”antivacciniştii sunt influenţaţi malefic de duhurile demonice care iau nepregătite sute de suflete”.  
 
”Dragii mei, vaccinaţi-vă ca să nu ajungeţi aici. Soţia mea, Mari, vaccinată, n-are covid, iată un exemplu concludent. De pe pat de spital vă îmbrăţişez şi vă doresc multă, multă, sănătate”, a mai scris preotul.  

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

36 Comentarii

meme meme
21.10.2021, 19:43:01

am si eu o idee simpla: sa ne dam cu parerea doar in ceea ce ne pricepem. scrie in biblie despre covid? nu deci, stimate barbos...nu ai nici o parere. daca ai o parere vei fi facut praf de astia care stiu ce vorbesc. asa ca ce scrie in biblie, aia reciti. in afara bibliei esti doar un alt roman care se pricepe la orice.

+12 (22 voturi)
L--- Lara
21.10.2021, 19:53:10

Omul spune totusi, ca ""dintr-un antivaccinist acum am ajuns un promotor fervent al vaccinului la fel ca sfinţitul stareţul EFRÈEM Vatopedinul”, se arată în mesaj. """ Macar il al doisprezecelea cea s-a trezit!

+19 (23 voturi)
R e l i g u l o u s ⩾ 16 fani@Vancouver.Canada
21.10.2021, 20:03:24

„Continuăm să ni se spună că religia, indiferent de imperfecțiunile ei, cel puțin insuflă moralitate. Din toate părțile, există dovezi concludente că dimpotrivă religia îi face pe oameni să fie mai răi, mai egoiști și, mai presus de toate, mai proști. ” - Christopher Hitchens

+12 (20 voturi)
R e l i g u l o u s ⩾ 16 fani@Vancouver.Canada
21.10.2021, 20:03:58

https://www.youtube.com/watch?v=YrB1riTURhU

+11 (19 voturi)
Edmond Wolf
21.10.2021, 20:17:58

Denumirea corectă a secțiilor covid din spitale ar fi „abator”. Probabil că sunt orice mai puțin secții în care se face medicină. Având în vedere rata de supraviețuire din spitalele altor țări care au făcut ceva înaintea valului 4, e limpede că la noi totul în domeniul sanitar este la pământ. În nici o altă țară nu au fost abandonați cu atâta sadism și cruzime bolnavii cronici cum au fost în România. Dezastrul nu se datorează atât coronavirusului cât abandonării spitalelor la mila Domnului de către autoritățile statului. 30 de ani de batjocură și subfinanțare a sistemului sanitar se văd în miile de morți din spitale (cazurile covid) și de acasă (cronicii care mor lipsiți de suport medical).

-22 (26 voturi)

Vezi toate comentariile (36)

Modifică Setările