Sibiu

articolul anterior articolul urmator

Un tânăr sibian a dat lovitura în afaceri cu o vulcanizare mobilă. „Clienţii sună şi în miez de noapte”

6
23 Jan 2022 13:44:51
Autor: Denis Grigorescu
Vulcanizarea mobilă este disponibilă non-stop FOTO: Răzvan Oprea
Vulcanizarea mobilă este disponibilă non-stop FOTO: Răzvan Oprea

Răzvan Oprea, un tânăr sibian în vârstă de 20 de ani, are de aproape trei luni o vulcanizare mobilă cu care merge la clienţi în tot judeţul, având numeroase comenzi. Tânărul a investit aproximativ 11.000 de euro în afacere şi are numeroase intervenţii chiar şi în miez de noapte.

„Lucrând în domeniu, mi-am dat seama că este o oportunitate să fac o vulcanizare mobilă. Am lucrat în domeniu peste opt luni înainte să îmi deschid afacerea, mi-am luat şi un atestat”, a declarat Răzvan Oprea pentru „Adevărul”.

Tânărul om de afaceri a lucrat timp de mai multe luni în Germania. Investiţia iniţială în afacere a fost de aproape 11.000 de euro, bani strânşi şi cu ajutorul prietenei sale şi cu mici împrumuturi. Răzvan Oprea investeşte însă în mod constant pentru a-şi achiziţiona toate sculele necesare. Maşina pe care a transformat-o în vulcanizare mobilă este un Fiat Ducato din 2008, iar de când a deschis afacerea, Răzvan Oprea a avut sute de intervenţii în tot judeţul Sibiu, multe dintre ele fiind şi în miez de noapte. „Clienţii sună des noaptea, unii rămân în pană, altora le explodează roţile. Cea mai dificilă intervenţie a fost să schimb două anvelope la remorca unui TIR. Eu nu am încă scule pentru anvelope de asemenea dimensiuni. Intervenţia la acea remorcă a durat peste două ore, m-am chinuit ceva…”, spune Răzvan Oprea, care deocamdată se ocupă exclusiv de afacere, neavând alţi angajaţi.

Cât costă un schimb de anvelope

Un schimb complet de anvelope de 15-16 inchi, inclusiv echilibratul roţilor, costă în medie 120 de lei. Iar în cazul şoferilor care au o pană, preţul este în timpul zilei de aproximativ 70 lei. Pentru intervenţiile pe timp de noapte, fie că e vorba de un schimb de cauciucuri ori de o pană tarifele cresc, variind în funcţie de complexitate intervenţiei.

Răzvan Oprea a investit 11.000 de euro în afacere FOTO: arhiva personală

Răzvan Oprea şi-a deschis această afacere inedită şi după ce a observat că mulţi sibieni nu au timp şi răbdare să stea la cozi la vulcanizări. În ceea ce priveşte durata intervenţiilor vulcanizării mobile, aceasta variază în funcţie de problema ce trebuie soluţionată. De exemplu, o pană se rezolvă în aproximativ 10 minute, iar un schimb de anvelope se face, în medie, în cel mult 40 de minute.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Idee de afacere în prag de iarnă. „Stai în casă la televizor, în timp ce cineva afară îţi schimbă cauciucurile“

Cum să înfiinţaţi un atelier auto

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

imsi2 imsi2
23.01.2022, 14:04:39

Munca grea dar ii un serviciu util si umple un gol in asistenta rutiera din Romania.

+6 (6 voturi)
IonIon Codreanu
23.01.2022, 14:30:08

Felicitări, Răzvane și la mai mare! Îmi crește inima când văd tineri harnici, curajoși, întreprinzători!

+4 (4 voturi)
Stengaru Cosmin
23.01.2022, 16:56:23

......... "Un tânăr sibian a dat lovitura în afaceri cu o vulcanizare mobilă. „Clienţii sună şi în miez de noapte” 23 ianuarie 2022, 13:44deDenis Grigorescu Asta da lovitura ! Daca asa considrea ziaristii de la presa miluita top quality ! ? Omul acesta nu castiga intr-o luna cat una de prin parcare intr-o zi buna .

-21 (23 voturi)
Ionel Marcu
23.01.2022, 19:01:03

Asta-i situația, nu oricine poate face ce face aia din parcare!

+3 (3 voturi)
Mihai Medias
24.01.2022, 08:14:15

Esti definitiv bolnav...

-1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (6)

Modifică Setările