Sibiu

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Premierul Victor Ponta a ajuns la Sibiu. Manifestanţii împotriva proiectului de la Roşia Montană i-au strigat: „Ruşine!“

23
1 Nov 2013 11:36:36
Autor: Ramona Găină
Victor Ponta FOTO: Adevărul
Victor Ponta FOTO: Adevărul

Premierul statului, Victor Ponta, a ajuns azi, 1 noiembrie, la Sibiu, unde au loc alegeri pentru desemnarea preşedintelui organizaţiilor de pensionari din toată ţara ale PSD. La sosirea lui Ponta, un grup de protestatari împotriva exploatării miniere de la Roşia Montană scandau „Ruşine, ruşine, ruşine, să vă fie!“ în timp ce pensionarii din organizaţiile PSD din ţară strigau numele prim-ministrului pentru a acoperi lozicile manifestanţilor.

La Sibiu au loc azi alegeri pentru desemnarea preşedintelui organizaţiilor de pensionari ale PSD. 400 de delegaţi din toată ţara vor vota în acest sens la Sibiu.

Premierul Victor Ponta a ajuns la eveniment, unde se aflau şi manifestanţi care protestau împotriva exploatării miniere de la Roşia Montană. Aceştia din urmă au scandat „Ruşine, ruşine, ruşine să vă fie!“ în timp ce reprezentanţii din organizaţiile de pensionari ale PSD strigau numele premierului pentru a acoperi lozincile protestatarilor.

Protestatarii şi-au făcut apariţia şi la fereastra încăperii unde liderii PSD, în frunte cu premierul, au susţinut o conferinţă de presă. Întrebat cum comentează felul în care a fost aşteptat la Sibiu, premierul a replicat: "Mă bucur foarte tare, ce să zic. Ideea e următoarea: orice discuţie despre investiţii economice e foarte bine să fie purtată şi spuse toate punctele de vedere, dar când eu şptiu că mâine trebuie să am toţi banii pentru pensii, pentru salarii, pentru autostrăzi, pentru spitale, pentru funcţionarea instituţiilor, vă daţi seama că nu pot să fie de acord cu idea că în România îi gonim pe toţi, nu mai facem absolut nimic, să fie fericit cineva. Eu cred în faptul că România trebuie să se dezvolte economic pentru a avea resursele necesare să-şi ţină şcolile, spitalele, infrasctructura, pensiile şi toate celelalte lucruri. Dacă gonim pe toată lumea din România peste un an nici măcar cei câţiva tineri care protestează nu o să mai aibă la ce şcoală să meargă, că nu o să mai avem din ce plăti şcoala sau universitatea".

Şi la plecare protestatarii i-au întâmpinat pe liderii PSD Marian Oprişan şi Liviu dragnea. "Există un guvern care ar vrea să dezvolte această ţară, şi eu pun o singură întrebare. „Ţara asta are dreptul să-şi exploateze resursele? Această lege e în Parlament, lăsaţi-l să legifereze. V-aţi constituit în instanţe morale? Vreţi să legiferaţi în locul Parlamentului?", le-a replicat Dragnea protestatarilor.  
 

Vă mai recomandăm:

Legea descentralizării ajunge în parlament în jurul datei de 15 noiembrie. Victor Ponta: "Legea descentralizării este adoptată înainte de Legea bugetului"

Victor Ponta, la Sibiu: „Nimeni nu va pierde vreun leu din pensie în urma deciziei CC. Dacă ne va cere Curtea să tăiem vreo pensie, nu voi fi de acord”

Premierul Victor Ponta, despre cazul Berbeceanu: „Vreau să mă asigur că la Alba se face dreptate, nu că se face doar o reglare de conturi între instituţii“

Liviu Dragnea la alegerile organizaţiilor de pensionari ale PSD: „Faptul că sunt acuzat că împreună cu dumneavoastră am scos oamenii la vot mă onorează“

VIDEO Premierul Victor Ponta a ajuns la Sibiu. Manifestanţii împotriva proiectului de la Roşia Montană i-au strigat: „Ruşine!“

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

23 Comentarii

Bray Jackie
1.11.2013, 12:21:04

E nostim cum unii bateau acuma 30 de ani din palme pentru Ceausescu iar acuma pentru Ponta. Ma refer la sfarsitul clipului.

+3 (5 voturi)
dracon
1.11.2013, 13:27:57

Nu-i de mirare , fostii activisti PCR, fosti securisti si pensionari cu pensii nesimtite sant pensionarii pUSLamalelor si adusi la aceste alegeri. Sa nu crezi ca amaratii pensionari cu pensii de 6-700 de lei ,vor fi alesi in aceste organizatii si nici nu-l vor aplauda pe acest tiriplic.A inceput acest netrebnic sa ameninte si sa faca dosare penale celor care manifesta impotriva lui si-l contesta.

+3 (3 voturi)
Salvati Rosia
1.11.2013, 13:31:43

Pe mine m-au îngrozit comuniștii aplaudaci de la sfârșit. Pentru că știu că nu le putem face nimic.

+1 (1 vot)
Mihai Ion Turcu
1.11.2013, 13:58:35

@Salvati Rosia, trebuie sa votati ! Numitii "ies din sistem", pentrua cita o celebritate .

+1 (1 vot)
Salvati Rosia
1.11.2013, 14:12:25

Ce să votăm?

Vezi toate comentariile (23)