FOTO VIDEO Aproximativ 400 de sibieni au ieşit în stradă pentru a milita pentru protejarea pădurilor: „Nu tăiaţi copacii, se răzbună dacii”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două ore a durat protestul care a strâns aproximativ 400 de persoane în centrul Sibiului. Oamenii spun că au ieşit în stradă pentru că îşi doresc să trăiască „într-o planetă vie”.

Protestatarii au mărşălui pe traseul Piaţa Mare-Piaţa Mică-înapoi în Piaţa Mare-strada Nicolae Bălcescu-Piaţa Mare. Aceştia au purtat pancarte cu mesaje sugestive şi au strigat lozinci precum „Noi de-aicea nu plecăm/Nu plecăm acasă/Până nu lăsaţi pădurea/În voie să crească”, „Pădurea noastră nu hoţia voastră”, „Uniţi salvăm pădurile”, „Nu putem noi planta cât puteţi voi fura”, „Nu tăiaţi copacii, se răzbună dacii”, „Pas cu pas pădurile le-aţi ras”, „DNA DNA jaful e în ţara ta”.  

„Am ales natura şi doresc să trăiesc într-o ţară curată şi într-o planetă vie. Mă deranjează că se taie copacii, că se taie pădurile, mă deranjează că se exploatează aiurea în detrimentul ţării şi îb detrimentul fiecărui cetăţean”, a spus Aurelia Deliescu, (55 de ani), participantă la protest. 

Pentru Maria Bebeşelea (29 de ani), protestul de sâmbătă a fost prima acţiune de acest gen la care participă. „Pentru prima dată, am ieşit pentru că îmi pasă, îmi pasă de oameni şi îmi pasă de natură şi unii fără ceilalţi nu se poate, nu există om fără natură. Mă revoltă că ne batem joc de ţara asta lăsându-i pe străini să facă ce vor cu plămânul nostru verde, cu aurul verde”, a spus tânăra.

Vă mai recomandăm: 

Casele de lemn, afacerea din Secuime care a cucerit toată Europa. Cât costă o casă de lemn „la cheie“ - avantaje şi dezavantaje

onstruite „pe bucăţi” în satele din jurul Gheorgheniului, mii de case de lemn au ajuns în ţări din toată Europa, la clienţi dintre cei mai pretenţioşi.

Satul unde nu s-a mai născut nimeni de 27 de ani. Povestea celor 12 oameni care mai trăiesc în Gherdeal: „Saşii au plecat în Germania, românii – sub brazi“

Ultima nuntă în satul sibian Gherdeal a avut loc în 1987, iar ultimul copil s-a născut aici în 1988. Din comunitatea înfloritoare de altădată, care număra 300 de suflete de români şi de saşi, acum au mai rămas doar 12 locuitori, şi toţi trecuţi de 50 de ani. Amintirile lor au rămas închise în cutii cu fotografii alb-negru.

Doi soţi din Harghita şi prima fabrică de sarmale din România, care a cucerit Suedia şi Ungaria - reţeta simplă a unei afaceri de succes

Doi soţi din Gheorgheni (Harghita) au deschis în urmă cu cinci ani o mică fabrică de sarmale. Ideea de afaceri s-a transformat într-un adevărat succes, iar „Adevărul“ vă spune povestea ei.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite