Sibiu

articolul anterior articolul urmator

VIDEO FOTO Mii de sibieni au luat agheasmă în Piaţa Mare

0
6 Jan 2015 14:38:04
Autor: Ramona Găină
Preotii si credinciosii s-au strans in centrul Sibiului - Fotografii Ramona Găină
Preotii si credinciosii s-au strans in centrul Sibiului - Fotografii Ramona Găină

Aproximativ 4.000 de sibieni au înfruntat gerul şi s-au strâns duminică în piaţa Mare din centrul Sibiului, pentru a lua agheazmă.

Ziua a început cu Sfânta Liturghie Arhierească la Catedrala MItropolitană din Sibiu, de pe strada Mitropoliei. Apoi, de aici, credincioşii şi preoţii au plecat în procesiune spre Piaţa Mare din centrul oraşului, unde a fost ţinută slujba de sfinţire. Pe scenă au urcat autorităţi locale, dar şi un sobor de preoţi în frunte cu Laurenţiu Streza, Mitropolitul Ardealului. 
 
După slujbă, crendincioşilor le-au fost împărţite 8.000 de sticluţe cu apă sfinţită, dar şi apă din butoaiele mari, amplasate în Piaţa Mare. De asemenea, aghaesmă va putea fi luată până la sfârşitul săptămânii din toate bisericile din oraş. 
 
Nu a lipsit nici în acest an îmbulzeala, însă credincioşii au fost mult mai liniştiţi comparativ cu anii trecuţi.
 
Vă mai recomandăm: 
 
 
Cu bani foarte puţini, dar cu foarte multă dragoste, un bătrân de 69 de ani din satul Ţeline, judeţul Sibiu, creşte singur trei minuni de copii.
 
 
Georgiana Vlad, o fetiţă de 11 ani din Răşinari, are numai premiul I la şcoală şi carnetul plin de „foarte bine“, chiar dacă îşi duce viaţa în condiţii extrem de modeste. O creşte bunica în vârstă de 78 de ani, într-o locuinţă de nici 20 de metri pătraţi.
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările