Sibiu

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Reclamă nouă la Mercedes, filmată pe străzile unui oraş din România

2
14 Mar 2019 15:06:49
Autor: Ştefan Lică
Cea mai mare parte a reclamei a fost filmată pe strada Turnului din Sibiu. FOTO: Ora de Sibiu
Cea mai mare parte a reclamei a fost filmată pe strada Turnului din Sibiu. FOTO: Ora de Sibiu

Noul spot publicitar rememorează momentul primului drum parcurs cu un automobil, la finele secolului al XIX-lea, într-un an istoric pentru tot ceea ce înseamnă azi industrie auto, 1888.

Compania Mercedes Benz a produs la Sibiu ultimul clip publicitar în care prezintă un moment istoric deopotrivă pentru colosul german şi întreaga industrie auto, scrie Ora de Sibiu. Producătorii spotului publicitar şi-au imaginat primul drum cu automobilul parcurs de Bertha Benz, soţia lui Karl Benz, inginerul care a rămas în istorie ca inventatorul automobilului şi omul care a pus bazele viitorului imperiu Mercedes. 

Pe 5 august 1888, Bertha Benz a străbătut o distanţă considerat uriaşă pe atunci, la volanul unui Benz Patent Motor Car, pe distanţa Mannheim - Pforzheim (106 kilometri), pentru a-şi vizita părinţii. Bertha a avut nevoie de 12 ore pentru a parcurge acest drum, iar pe parcurs s-a văzut nevoită să facă faţă unei provocări neaşteptate, rămânând fără combustibil. 

Şi pentru că motorul automobilului funcţiona pe bază de ligroină, solvent care se găsea doar în farmacii, Bertha Benz s-a deplasat până în orăşelul Wiesloch, unde a făcut plinul la o farmacie. Azi, după aproape un secol şi jumătate de la acel eveniment, farmacia respectivă este considerată prima staţie de carburant din istorie.
 

Reclama a fost făcută pe străzile Sibiului şi în Mărginimea Sibiului, iar locurile unde s-a filmat au fost special amenajate. Potrivit Ora de Sibiu, strada Turnului a fost transformată într-una de pământ, au fost aduse animale, iar vestimentaţia actorilor a fost exact ca cea din secolul XIX. În video apar actori străini selectaţi de producători, dar şi câţiva actori de la Teatrul Radu Stanca şi mai mulţi figuranţi. 

 

 

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

kalu kalu
14.03.2019, 15:57:37

bravo werner. lucrul bine facut.

-5 (5 voturi)
Thinker Aurel
14.03.2019, 16:58:06

aaaaa hai sa comentam S.F. (Sylvanus Freelove) Bowser sold his newly invented kerosene pump to the owner of a grocery store in Fort Wayne, Indiana, on September 5, 1885 link https://aoghs.org/transportation/first-gas-pump-and-service-stations/

-2 (2 voturi)