VIDEO 10.000 mici „moca“ pentru membrii şi militanţii PSD. „Hai, mă, că nu stăm, dăm şi noi mâna cu ei şi-am plecat!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 1.500 de oameni, membri de partid şi simpatizanţi PSD, au „semnat condica“ în zăvoiul de pe malul stâng al Oltului, de la marginea Slatinei. Vicepremierul Paul Stănescu a făcut baie de mulţime, iar pe simpatizanţii ajunşi acolo pe bază de invitaţii i-au trecut apele la coadă la mici şi bere.

Autobuzele închiriate special pentru tradiţionala petrecere cu mici şi bere organizată de PSD Olt, încă din 2009, în pădurea Căcâna de pe malul Oltului, au început să circule de dimineaţă, adunându-i din diferitele puncta ale oraşului pe slătinenii care au primit din vreme invitaţiile în baza cărora, la „locul faptei“, au primit câte patru mici şi un pahar cu bere.

Până la 11,00, ora anunţată iniţial pentru sosirea liderului PSD Olt, vicepremierul Paul Stănescu, toţi directorii instituţiilor şi-au făcut apariţia, unii, pesedişti vechi, bucuroşi să-şi arate loialitatea faţă de partid, alţii puţin stingheriţi, simţind nevoia să-şi motiveze prezenţa: „Ei, mai socializăm şi noi, ce să facem!“.

Imagine indisponibilă

Prezenţa a fost obligatorie şi pentru mulţi dintre angajaţii de rând din instituţii, mai ales cei care  datorează locul de muncă  partidului. Şi-au făcut planul încă de pe drum, destul de lung de la locul până la care s-a permis accesul cu maşina şi până la crângul în care a avut loc petrecerea: „Hai, mă, că nu stăm, dăm şi noi mâna cu ei şi-am plecat!“, a sunat planul, doar că la plecare mai multe perechi de ochi au „scanat“ fiecare dizident. „Gata, aşa repede?!“, au sunat voit dezinteresat întrebările. „Aaa, nu, nu plecăm, ne mai plimbăm şi noi pe-aici!“, a venit răspunsul, urmat, doar pentru colegii de drum, de „al dracu’, ăsta e pus să ne urmărească!“.

Imagine indisponibilă

Doritorii de mici şi bere gratis au fost aduşi cu autobuzele

„Ce-a făcut Ceauşescu, n-o să mai fie, ăştia a’ furat toată ţara“

Cozile la mici şi bere s-au format rapid, cei care au plecat de-acasă fără pălării sau şepci ajungând să constate cât de folositoare le este şapca roşie inscripţionată PSD pe care au primit-o pe drum. Nu s-au îmbulzit, dar s-au ales, pe alocuri, şi cu mici „în sânge“, responsabilii cu grătarul făcând faţă cu greu avalanşei de cereri. „Ha-ha, dacă era cu bani, nu vedeai picior!“, s-a auzit de undeva replica. De altfel, poziţionat chiar la intrarea în crâng, un comerciant de cozonaci ungureşti, singurul care s-a aventurat să vândă ceva acolo, s-a uitat lung după clienţi.

Imagine indisponibilă

La coadă la mici

Membrii familiilor şi-au împărţit sarcinile, unii fiind responsabili cu berea, alţii cu micii, doar-doar vor câştiga timp şi se vor putea retrage într-un colţ umbros să-I savureze. Mesele puse la dispoziţie s-au ocupat rapid, de prin sacoşe făcându-şi apariţia pledurile pregătite de acasă. S-a valorificat şi ultima cutie de carton, în acelaşi scop, iar după mici s-a trecut la joc.

Imagine indisponibilă

Deşi, cel mai probabil, persoanele invitate au fost atent verificate de militanţii PSD, printre petrecăreţi s-au strecurat şi profitorii de serviciu.

Imagine indisponibilă

„Ce-a făcut Ceauşescu, n-o să mai fie, ăştia a’ furat toată ţara. Eu, dacă fur o gâină, fac puşcărie cinci ani, ei, că fură miliarde, nu“, s-a răcorit un bărbat, în drumul către un loc la masă.

Participant la petrecerea PSD: „Dacă eu fur o găină, îmi dă cinci ani, ăştia fură miliarde şi nu-i bagă la puşcărie, aia e...“


În cele din urmă, cu mai bine de jumătate de oră întârziere, şi-a făcut apariţia şi vicepremierul Paul Stănescu.

Imagine indisponibilă

Vicepremierul Stănescu, însoţit de şeful CJ Olt, Marius Oprescu

Prezenţa i-a fost anunţată de pe scenă, la pachet cu mesajul că sunt suficiente rezerve de mici şi bere: „Organizatorii vă asigură că sunt suficiente rezerve de mici şi bere, pentru că, aşa cum ştiţi, anul acesta trebuie să ne distrăm dublu, de 1 Mai, pentru că anul viitor şi anul celălalt nu ne mai întâlnim aici, pentru că, aşa cum ştiţi, legea electorală interzice, intrăm în campanie electorală, vom sărbători atunci prin muncă. Să rămânem cei mai mulţi şi cei mai puternici! La mulţi ani PSD! Să primim cu aplauze cea mai puternică echipă PSD a Olteniei şi chiar a României, condusă de domnul preşedinte al PSD Olt, prim-vicepreşedinte al României, domnul Paul Stănescu“.

petrecerea psd de la slatina

Sesiune de pupături cu electoratul

Vicepremierul Paul Stănescu a venit de 1 Mai în fieful de la Olt, unde 1.500 de membri şi simpatizanţi au primit mici şi bere din partea PSD

„Ar trebui să fie preşedintele nostru la toţi“

Vicepremierul a dat un tur de crâng, a strâns mâini, a pupat şi s-a lăsat pupat, a făcut şi declaraţii, comentând, printre altele, solicitarea demisiei premierului Viorica Dăncilă, pe care a formulat-o de curând preşedintele României.

Imagine indisponibilă

Simpatizanţii PSD, veseli şi puşi pe joc

Imagine indisponibilă

„Din păcate, preşedintele nostru, Iohanis, şi ar trebui să fie preşedintele nostru la toţi, este în campanie electorală. A coborât de pe bicicletă, a făcut nişte declaraţii nefericite, după aceea a făcut alte declaraţii nefericite, cred că ar trebui să ne reprezinte pe toţi românii, nu numai o anumită parte a românilor, dar sperăm să-şi revizuiască atitudinea, şi  până la urmă important este ce se întâmplă cu ţara noastră, nu cu anumite persoane, cred că ar trebui să se gândească la români şi la România în momentul în care face declaraţii“, a comentat vicepremierul.

petrecerea psd de la slatina

Odată încheiat turul, fruntaşii PSD s-au putut retrage în spatele scenei, pentru a începe petrecerea care, cel mai probabil, se încheie spre sfârşitul zilei, asta dacă parlamentarii şi şefii CJ Olt nu şi-au propus să participe şi la alte întruniri cu mici şi bere ale simpatizanţilor, organizate în alte câteva localităţi din judeţ.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite