Slatina

articolul anterior articolul urmator

UPDATE 79 candidaţi au picat, în Olt, proba scrisă a concursului pentru funcţia de director de şcoală. Cea mai mică notă - 3,4

1
15 Oct 2021 19:41:34
Autor: Alina Mitran
Prima probă a concursului pentru ocuparea posturilor de director de şcoală s-a susţinut vineri FOTO: arhiva
Prima probă a concursului pentru ocuparea posturilor de director de şcoală s-a susţinut vineri FOTO: arhiva

Prima probă a concursului pentru ocuparea funcţiilor de director de şcoală, cea scrisă, ar putea însemna, pentru peste 80 candidaţi din şcolile oltene, finalul demersului.

UPDATE: Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt a publicat pe site-ul oficial rezultatele în urma probei scrise.  42 dintre candidaţi au ales, la înscrierea în concurs, să le fie menţionate numele, ceilalţi 203 preferând varianta ID-ului. Cea mai mică notă obţinută la proba scrisă a fost 3,4, urmată de 3,8 obţinută de un alt candidat, de 4,4 etc. Niciun candidat care a susţinut proba scrisă în centrul din judeţul Olt nu a reuşit să obţină mai mult de 8,8. Pentru a  fi declarat admis la proba scrisă şi a putea continua concursul nota minimă necesară este 7.

Ştirea iniţială

Proba scrisă a concursului, de tip grilă, a avut loc vineri, 15 octombrie 2021, în centrul de la Liceul Tehnologic Metalurgic Slatina. Rata de reuşită este 65,8%, dintre cei 244 candidaţi în scrişi în cursă 79 picând proba scrisă, alţi nouă alegând să nu se prezinte, în timp ce patru candidaţi, izolaţi sau aflaţi în carantină din cauza Covid-19, se vor putea prezenta să susţină această probă în 28 octombrie.

Candidaţii nemulţumiţi de punctaj au la dispoziţie trei zile pentru a depune contestaţii. „Contestaţiile pentru proba scrisă a concursului pentru ocuparea funcţiilor de director şi director adjunct din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat din judeţul Olt, sesiunea 2021, se depun la Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt, pe adresa de e-mail secretariat@isjolt.ot.edu.ro, în perioada 15 – 17 octombrie 2021“, este anunţul postat pe site-ul IŞJ Olt.

Candidaţii care au trecut prima probă vor continua concursul (cu excepţia candidaţilor amânaţi, pentru care proba scrisă are loc în 28 octombrie, decalându-se şi celelalte etape) conform calendarului: 

15 octombrie Afişarea rezultatelor la proba scrisă

15-17 octombrie Depunerea contestaţiilor la proba scrisă

18-20 octombrie Soluţionarea contestaţiilor la proba scrisă

20 octombrie Afişarea rezultatelor finale la proba scrisă

21-27 octombrie - Înregistrarea opţiunilor candidaţilor pentru unitatea la care candidează şi, în funcţie de opţiune, depunerea documentelor pentru unităţile de învăţământ care necesită avize suplimentare, conform art. 8 alin. (1) lit. n) din metodologie

28-29 octombrie - Transmiterea solicitărilor de desemnare a membrilor comisiilor de interviu din partea consiliilor profesorale, autorităţilor locale şi companiilor/universităţilor

1-10 noiembrie - Constituirea comisiilor pentru proba de interviu

12 noiembrie - Publicarea graficului de desfăşurare a interviurilor

15 noiembrie - 8 decembrie Desfăşurarea probei de interviu

16 noiembrie - 10 decembrie Depunerea şi soluţionarea contestaţiilor la proba de interviu

13 decembrie - Exprimarea opţiunilor candidaţilor declaraţi admişi pentru mai multe funcţii/unităţi de învăţământ

17 decembrie - Validarea rezultatelor finale

 

20-22 decembrie - Emiterea deciziilor de numire (cu aplicare de la 10 ianuarie 2022).

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

kitty kat
15.10.2021, 23:08:21

Incompetenti majoritatea, dar functia e mult doritå...

+9 (9 voturi)
Modifică Setările