Şapte copii internaţi cu Covid la Spitalul Slatina, doi au doar o lună. Unitatea de Primiri Urgenţe a fost extinsă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Capacitatea UPU a fost extinsă pentru a face faţă valului de pacienţi Covid FOTO: Alina Mitran
Capacitatea UPU a fost extinsă pentru a face faţă valului de pacienţi Covid FOTO: Alina Mitran

Creşte în fiecare zi numărul pacienţilor cu COVID-19 internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, atât adulţi, cât şi copii. Valul de pacienţi a impus extinderea spaţiului rezervat UPU.

Numărul pacienţilor diagnosticaţi cu COVID-19 şi internaţi la SJU Slatina a trecut de 140, 10 dintre aceştia fiind la Terapie Intensivă. A crescut şi numărul copiilor internaţi, la aceeaşi dată fiind şapte. Doi dintre ei au doar o lună şi sunt internaţi alături de mame, şi acestea pozitive. În total cinci copii  sunt din categoria de vârstă 0-3 ani, iar doi din categoria 14-16 ani, conform informaţiilor managerului SJU Slatina, Angela Nicolae. Starea copiilor nu este una gravă, primind tratament simptomatic, a mai spus managerul.

Ce îngrijorează este însă numărul în continuare în creştere al pacienţilor care se adresează spitalului cu simptome de Covid-19. S-a luat decizia, având în vedere incidenţa mare de la nivelul judeţului, ca toţi pacienţii care ajung în Unitatea de Primiri Urgenţe a spitalului să fie testaţi cu teste rapide antigen. Persoanele depistate pozitiv vor avea posibilitatea să aştepte efectuarea investigaţiilor de specialitate şi consultul medicului infecţionist în patru spaţii amenajate de curând pentru extionderea UPU. Este vorba de două saloane şi două rezerve, cu o capacitate totală de aproximativ 16 locuri. 

Zilnic, a mai spus managerul SJu Slatina, în UPU se realizează 100-120 teste rapide. Cei mai mulţi dintre pacienţii testaţi pozitiv merg însă acasă după investigaţii şi consultul medicului infecţionist, pentru că au forme uşoare de boală. Sunt internate persoanele cu stare alterată, cele mai multe necesitând şi sursă suplimentară de oxigen.
„Persoanele vaccinate sunt cele care au o evoluţie favorabilă. Sunt investigaţi, evaluaţi, li se prescrie medicaţie şi cu o reţetă merg acasă. Cam 10% din cei care vin sunt cu forme grave – saturaţie mica, stare destul de proastă…“, a mai spus Nicolae.

Mulţi dintre pacienţii trataţi de Covid-19 rămân în spital şi după ce au teste negative, fiind transferaţi în secţii non-Covid, pentru că necesită în continuare flux mare de oxigen care nu poate fi asigurat cu ajutorul concentratoarelor mobile pe care le-ar putea închiria la domiciliu.  

Pentru că cei mai mulţi pacienţi din secţia COVID sunt conectaţi şi la surse de oxigen, iar pentru a limita pericolul li s-a restricţionat accesul cu telefoanele mobile, aparţinătorii care vor să ia legătura cu medicul curant au la dispoziţie numerele de telefon postate pe site-ul oficial al spitalului.

Vă recomandăm şi:

Nelu Tătaru: De această dată e ca în război...viaţă contra moarte. Sunt colmatate toate spitalele. E ca pe front

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite