Slatina

articolul anterior articolul urmator

Şase cetăţeni chinezi care au ajuns în Slatina, căutaţi de două zile de DSP Olt: „Dânşii navetează de fapt la Drăgăşani“

1
27 Feb 2020 15:18:17
Autor: Alina Mitran

Direcţia de Sănătate Publică încearcă de două zile să ia legătura cu şase cetăţeni care au venit din China şi s-au cazat la un hotel din Slatina. Nu au înştiinţat însă Direcţia de Sănătate Publică Olt şi nu s-au autoizolat.

Medicul-şef al DSP Olt, dr. Marinela Madan, a declarat că epidemiologii au flat de cei şase în momentul în care le-au fost transmise fişele de la intrarea în ţară. Cetăţenii ajunseseră însă între timp în Slatina, unde s-au şi cazat, la un cunoscut hotel.

„ În cursul după-amiezii de ieri au venit şase persoane de naţionalitate chineză. S-au cazat frumos la Senator. Am primit fişele. Lucrurile erau simple, dar nu sunt. Am luat contact cu hotelul şi să constat că n-am putut să vorbesc cu niciun chinez, că dânşii navetează de fapt la Drăgăşani, cu un autobuz“, a spus dr. Madan în cadrul unei întâlniri cu medicii de familie care au fost convocaţi pentru a li se explica ce sarcini le revin conform procedurilor de prevenire a răspândirii noului coronavirus.

Din cele declarate de oficialul DSP nu se cunoaşte exact zona din care vin cetăţenii chinezi şi, cel mai probabil, aceştia vor fi în cele din urmă izolaţi la hotelul în care au ajuns.

„Vom vorbi la Senator, că până la urmă este o îndatorire, nu trebuie să fii doctor, măcar aşa un telefon – măi DSP-ule, ne vin nişte chinezi, ce dispoziţii aveţi? Stau acum şi se miră ce-o fi cu dânşii. Le vor asigura spaţii de cazare, de izolare“, a mai spus dr. Madan.

În privinţa cetăţenilor care vin din China nu este pentru prima dată când lucrurile funcţionează defectuos în privinţa comunicării datelor. Primii patru cetăţeni izolaţi la domiciliu în judeţul Olt au fost cetăţeni care de asemenea au intrat pe teritoriul României venind din China. Ultimul a fost descoperit de autorităţi la a 13-a zi de la sosirea în ţara noastră, monitorizarea fiind de doar  o zi.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Carmen Florea
27.02.2020, 15:42:25

,,Dãnşii ,, Orezari lumii .