Slatina

articolul anterior articolul urmator

Raport FBI în dosarul Caracal. Surse: oasele de la lizieră nu ar fi ale Luizei. Reacţia mamei fetei

22
11 Dec 2019 10:42:20
Autor: Alina Mitran, Ana Popescu
Luiza Melencu este dispărută din aprilie 2019
Luiza Melencu este dispărută din aprilie 2019

Rezultatele analizelor din laboratorul FBI ar indica faptul că oasele de la liziera din Caracal nu ar aparţine Luizei Melencu. Ce spun mama şi bunicul fetei.

Surse neoficiale au declarat că oasele găsite în această vară în liziera de la marginea oraşului Caracal, despre care Gheorghe Dincă a susţinut că i-ar aparţine fetei de 18 ani din Dioşti, judeţul Olt, prima victimă a bărbatului, nu i-ar aparţine acesteia. Procurorii au solicitat ajutorul FBI pentru o analiză specifică ADN care nu este acreditată în România, după ce Institutul Naţional de Medicină Legală nu a putut determina ADN-ul fetei din cauza gradului avansat de deteriorare a materialului supus analizei.

Mama Luizei Melencu a confirmat că rezultatele FBI au ajuns în România. „M-a sunat şi pe mine avocatul, am aflat că oasele de la lizieră nu sunt ale Luizei. Eram sigură că aşa este, sufletul meu de mamă îmi spune că Luiza trăieşte“, a declarat Luiza Melencu.

Ulterior, Monica Melencu şi-a nuanţat declaraţia iniţială, menţionând că din problele transmise FBI-ului nu s-a putut extrage ADN-ul care să confirme că ar fi vorba despre fiica sa.

Bunicul fetei a declarat, la rândul său, că de acum procurorii, care s-au făcut, astfel, de ruşine, trebuie să le ofere răspunsuri clare. „Domnii procurori s-au făcut din nou de râs, ne-au făcut să trăim un calvar timp de 8 luni de zile, acum aşteptăm să ni se spună în sfârşit adevărul, unde este Luiza“, a spus Stelian Iordache.

Până la această oră, DIICOT nu a confirmat oficial primirea raportului FBI în acest caz, şi nici informaţiile potrivit cărora oasele nu ar aparţine Luizei Melencu.

Rezultatele comunicate în septembrie de specialiştii din cadrul INML privind oasele găsite în liziera din pădurea Caracal, despre care Gheorghe Dincă susţine că ar fi ale Luizei Melencu, nu identificau un ADN. Experţii au constatat doar că oasele sunt ale unei fete cu vârsta cuprinsă între 15 şi 19 ani.

Din concluziile raportului de expertiză rezultă faptul că, fragmentele osoase şi fragmentele dentare expertizate provin de la scheletul unei singure persoane de sex feminin la care se estimează vârsta biologică la momentul decesului de circa 15-19 ani.
 
Miercuri, Gheorghe Dincă a fost adus la sediul DIICOT pentru a fi confruntat cu presupusul complice, Ştefan Risipiţianu, pentru că cel din urmă nu recunoaşte acuzaţiile de viol, a anunţat avocatul Claudiu Lascoschi. Aceasta ar putea fi printre ultimele proceduri, înainte ca dosarul să fie trimis în judecată.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

22 Comentarii

adrian hora
11.12.2019, 10:55:31

inca o victima deci?

+6 (8 voturi)
Lucifer
11.12.2019, 10:58:20

Durere! Cineva de la DIICOT şi IML trebuie băgat la puşcărie.

+3 (9 voturi)
adrian olaru
11.12.2019, 11:51:28

De ce?

+1 (7 voturi)
Dan Petru
11.12.2019, 11:40:09

Pai nu-i normal ? Cand ai un sistem legislativ facut de infractori pentru infractori si-un sistem judiciar preocupat sa evite cat mai mult sanctionarea infractorului ... de ce miram ca nu functioneaza nimic ? Poate genera eficienta un astfel de sistem ? Cat despre Dinca ... sa retinem doar ca "are drepturi, doom'leee" si ca trebuie sa beneficieze la bulau de "conditii europene, dooom'leer". Deja s-a ajuns la un nivel incredibil de imbecilitate, si nu doar in Romania.

+6 (10 voturi)
UE-xit
11.12.2019, 11:54:01

Cei care s-au ocupat de ,,ancheta" asta, destituiti. Dinca eliberat si despagubit cu zece miliarde de euro. CNA sa amendeze cu cinci sute de mii de lei pe oricine din mass-media care publica declaratiile familiei acestor asa-zis victime. Ne-am saturat de toata porcaria asta cu care innebuniti poporul !

-6 (8 voturi)

Vezi toate comentariile (22)