Slatina

articolul anterior articolul urmator

Aberaţiile fostei conduceri penale a Primăriei Slatina ies la iveală: sondaj public pentru anularea de sensuri unice

0
31 Jul 2015 13:37:18
Autor: Mugurel Manea
Imagine cu str. Cornişei din Slatina, una din puţinele artere din oraş cu patru benzi iniţial (FOTO: M.Manea)
Imagine cu str. Cornişei din Slatina, una din puţinele artere din oraş cu patru benzi iniţial (FOTO: M.Manea)

Noua conducere interimară a Primăriei Slatina a demarat un sondaj inedit în rândul locuitorilor pentru anularea sensului unic de pe strada Cornişei după ce s-au cheltuit miliarde de lei vechi pentru desfiinţarea sensului dublu de către fosta conducere penală a administraţiei. Locuitorii urbei mai au la dispoziţie aproape trei săptămâni pentru a-şi spune punctul de vedere asupra revenirii la circulaţia rutieră pe două sensuri pe strada respectivă.

Strada Cornişei se numără printre primele străzi din Slatina unde a fost desfiinţat sensul dublu de circulaţie rutieră după anul 2004 când Primăria a ajuns pe mâinile lui Darius Vâlcov (PD/PDL/PSD) în acelaşi an. Alături de strada Primăverii şi Libertăţii, strada Cornişei a devenit stradă cu sens unic, deşi oferea suficient spaţiu pentru circulaţie rutieră pe ambele sensuri de mers datorită celor patru benzi. Dar administraţia condusă de Vâlcov, ajuns ulterior ministru de Finanţe (apoi direct după gratii acuzat fiind de DNA, în martie a.c., de grave fapte de corupţie pentru care acum trebuie să răspundă, n.r.) nu a ţinut cont de părerea şoferilor din municipiu, care i-au repetat în nenumărate rânduri, pe mai multe căi, că sensul unic pe această stradă duce la ocoluri inutile într-un oraş mic precum Slatina, astfel că a investit miliarde de lei vechi din banii publici pentru reamenajarea ei ca stradă cu sens unic.

Ideea fostului edil penal al urbei (patru dosare penale pentru fapte de corupţie şi încă un dosar ”în aşteptare”) îşi arată acum ”limitele” deoarece actuala conducere interimară a primăriei a decis să iniţieze un sondaj public, ocazie cu care locuitorii urbei îşi pot exprima deschis părerea dacă doresc să se revină sau nu la sensul dublu de circulaţie pe strada cu pricina, o arteră deosebit de importantă deoarece se află chiar la ieşirea din oraş spre Piteşti.

Reprezentanţii municipalităţii au fost nevoiţi să apeleze la această formă de chestionare a populaţiei oraşului din cauza doleanţelor repetate ale şoferilor din localitate, nevoiţi să facă în continuare mari ocoluri într-un oraş atât de mic precum Slatina, unde sensurile unice au luat tot mai mult ”avânt” fără ca şoferii să fie întrebaţi în acest sens.

”Deoarece, în ultimul timp, am primit mai multe solicitări de la cetăţeni pentru desfiinţarea sensului unic de pe strada Cornişei, am hotărât să punem subiectul în dezbatere publică pe site-ul Primăriei şi toată lumea să aibă posibilitatea să-şi expună punctul devedere. Dacă cetăţenii doresc revenirea la traficul pe două sensuri pe această stradă, atunci noi ne vom consulta cu nişte experţi şi, în funcţie de constatările lor, vom trage decizia cea mai corectă. Strada Cornişei este una cu patru benzi şi ar permite atât circulaţia rutieră pe două benzi, dar şi parcarea autoturismelor”, a declarat Claudiu Dascălu, director al Direcţiei de Administrare a Străzilor şi Iluminatului Public din cadrul Primăriei Slatina.

Locuitorii urbei mai au la dispoziţie aproape trei săptămâni pentru a-şi spune punctul de vedere asupra revenirii anulării sensului unic pe strada Cornişei şi revenirea la circulaţia rutieră pe două sensuri. Aceştia pot să-şi exprime opţiunea în acest sens pe site-ul primăriei - www.primariaslatina.ro -, unde sunt invitaţi să voteze „DA” sau „NU” la următoarea întrebare: ”Sunteţi de acord să se renunţe la sensul unic de pe Strada Cornişei (de la intersecţia cu Strada Crişan până la intersecţia cu Strada Primăverii)?”.

Până vineri – 31 iulie, sondajul cu pricina releva un rezultat cât se poate de clar, scorul fiind de 59% - 40% în favoarea revenirii la sensul dublu de circulaţie rutieră pe strada Cornişei.

Locuitorii urbei pot nu doar să voteze pentru desfiinţarea sau menţinerea sensului unic pe strada Cornişei, dar pot veni şi cu păreri sau alte propuneri în acest sens.

”Sensul unic pe această stradă a fost o prostie de la început. Locuiesc în zonă şi vă spun că se face un ocol enorm care nu se explică în niciun fel! Nu faci sensuri unice când şi unde vrei, mai ales într-un oraş redus ca suprafaţă cum este Slatina! Cine a avut ideea asta numai interesul oamenilor nu l-a avut în cap. Revenirea la sensul dublu rutier iniţial e cea mai bună decizie, mă bucur că cei de la primărie au observat şi ei o asemenea prostie şi sper să o repare spre binele tuturor şoferilor din oraşul ăsta, dar nu numai”, a opinat Radu Niţu pe pagina primăriei.

Vă mai recomandăm:

VIDEO  Cum se toacă aiurea banii la Slatina: stradă modernizată pe bani europeni în 2013, băgată iar în reparaţii

VIDEO  Intrarea într-un parc din Slatina, blocată de un om de afaceri ce are în apropiere un hotel. Reprezentanţii primăriei: „Este o proprietate privată“

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările