“Acoperişuri verzi” la Slatina din acest an

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine din Slatina cu blocuri şi terase   (FOTO: Mugurel Manea)
Imagine din Slatina cu blocuri şi terase   (FOTO: Mugurel Manea)

Din acest vor apărea şi la Slatina aşa-numitele “terase verzi”. Acestea vor fi amenajate pe acoperişurile blocurilor din municipiu, în proiect urmând să fie acceptate doar acle immobile care au fost deja termoizolate şi au acoperişurile izolate corespunzător. Cheltuiala pentru amenajarea “acoperişurilor verzi” va fi suportată de municipalitate.

De fapt, ideea transformării acoperiurilor anoste din Slatina în „terase verzi” aparţine unui copil, Ştefan Comănescu – elev în clasa a II-a la Şcoala „Eugen Ionescu”, care, în anul 2013, a câştigat locul 3 la un concurs de înfrumuseţare a urbei iniţiat de municipalitate numit “Slatina, casa noastră”. Ideea ar fi trebuit pusă în practică de anul trecut, dar, din cauza fondurilor insuficiente, totul a trebuit amânat. Din fericire, totul a fost repus pe tapet acum, iar locatarii blocurilor ce doresc să aibă un “acoperiş verde” deasupra capului trebuie să ştie că se pot înscrie în proiect doar dacă imobilele în care stau au fost termoizolate.

“Acest proiect pe care îl vom demara din acest an şi la Slatina are scopul de a schimba imaginea anostă a acoperişurilor blocurilor din municipiu, dar, totodată, şi de a contribui la creşterea nivelului de oxigen din localitate. Este ceva inedit pentru noi şi pentru slătineni deopotrivă, care sperăm că va atrage atenţia multora. Cererile pentru înscrierea în acest proiect se pot depune doar la Direcţia Administrarea Domeniului Public şi Privat din Slatina, ultima zi de înscriere fiind 31 martie”, a afirmat Cristian Cismaru, administrator public al Primăriei Slatina.

La acest proiect se pot înscrie şi blocurile, scările de proprietari/locatari reabilitate termic, precum şi clădirile ce aparţin ONG-urilor şi asociaţiile non-profit, din municipiul Slatina care nu deţin şarpante şi a căror faţadă a fost reabilitată.

Cererile trebuie să fie însoţite de următoarele documente: acordul scris al locatarilor de la ultimul nivel al blocului cu pricina obţinut de către asociaţia de proprietari sau reprezentantul legal al scării de bloc; blocurile/scările de bloc participante trebuie să nu deţină şarpante (se vor aduce ca probă fotografii), şi, nu în ultimul rând, faţada scărilor de bloc respective trebuie să fie reabilitată (şi acest fapt se va dovedi cu fotografii anexate cererii).
 

Vă mai recomandăm pe acelaşi subiect:

Inedit la Slatina: apar acoperişurile “verzi”! 

Centrale fotovoltaice pe acoperişurile blocurilor din Slatina

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite