Slatina

articolul anterior articolul urmator

Amendă de 100.000 de lei pentru proprietarii unui incinerator de deşeuri din Slatina care nu au permis echipei Gărzii de Mediu să intre pentru control

1
10 Aug 2020 23:34:41
Autor: News.ro
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Proprietarii unui incinerator de deşeuri din Slatina au refuzat accesul echipei de la Garda de Mediu care sosise în control tocmai pentru a verifica dacă acolo se încalcă legislaţia în domeniu, iar pentru acest lucru au fost amendaţi cu 100.000 de lei.

Garda de Mediu a transmis, printr-un comunicat de presă, că, în urma mai multor sesizări  potrivit cărora la incineratorul de deşeuri din localitatea Slatina, judeţul Olt, deţinut de S.C. Xtreme Ecoenergy Group SRL, au loc frecvente încălcări ale normelor legislaţiei de mediu, o echipă de comisari din cadrul Comisariatului General al Gărzii Naţionale de Mediu a mers în control la acel obiectiv.

“Din păcate, încălcând grav legea şi complicându-şi şi mai tare situaţia, proprietarii incineratorului au refuzat accesul echipei de comisari pe amplasament.În consecinţă, operatorul economic ce are în proprietate acest incinerator va fi sancţionat pentru nefacilitarea controlului, cu amendă contravenţională în valoare de 100.000 lei”, se arată în comunicat.

Garda de Mediu precizează că va continua demersurile pentru a fi permis accesul comisarilor pe amplasamentul incineratorului şi pentru finalizarea controlului.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

TheErrorIsT
10.08.2020, 23:51:56

Nu-i permit accesul autoritatilor ce reprezinta legea in Romania, asa cum e ea autoritatea si legea? Poate ard cadavre de oameni, poate ard substante interzise, autoritatile stau la poarta sa le dea unii acces, care clar incalca legea? Bravo!

Modifică Setările