Slatina

articolul anterior articolul urmator

Anchetă la spitalul în care un pacient a dat foc salonului. „DSP a solicitat accesul la o serie de documente medicale“

1
21 Apr 2021 18:30:06
Autor: Alina Mitran
Focul a cuprins parterul clădirii, toţi pacienţii fiind evacuaţi FOTO: Alina Mitran
Focul a cuprins parterul clădirii, toţi pacienţii fiind evacuaţi FOTO: Alina Mitran

Direcţia de Sănătate Publică Olt a demarat o anchetă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, după ce un pacient în sevraj, aflat într-un izolator, ar fi dat foc cu o brichetă mai multor obiecte din salon.

Un pacient ar fi pus focul în izolator, folosind, conform anumitor informaţii, o brichetă, deşi pacientul nu ar fi avut voie cu un astfel de obiect. 

„În urma incendiului declanşat la parterul  Secţiei de Psihiatrie  din cadrul S.J.U. Slatina,  aripa de vest, Directia de Sănătate Publică Olt, a iniţiat o acţiune de control, imediat la producerea evenimentului, acţiune care va continua în zilele urmatoare cu scopul identificarii unor disfunctionalităţi  din punct de vedere igienico- sanitar şi de organizare a activităţii, care ar fi putut concura la producerea  evenimentului“, a transmis DSP Olt.

Accesul echipei de control nu este deocamdată permis în incinta secţiei în care s-a ăprodus incendiul, pentru că acolo se află pompierii şi poliţiştii care cercetează cele întâmplate. Reprezentanţii DSP Olt au solicitat, însă, anumite documente medicale conducerii Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina.

„Pentru completarea acţiunilor de control D.S.P.Olt a solicitat S.J.U. Slatina accesul la o serie de documente medicale, care să vină în sprijinul facilitării stabilirii  unor concluzii obiective şi pertinente, în limitele de  competenţă a D.S.P. Olt“, au mai transmis reprezentanţii DSP Olt.

36 pacienţi au fost evacuaţi miercuri, 21 aprilie 2021, în urma izbucnirii incendiului. Opt au ajuns la UPU Slatina, pentru evaluare, dar sunt în afara oricărui pericol şi deja au fost transferaţi în secţia Dermatologie a SJU Slatina.

„În momentul izbucnirii incendiului, în sectia respectivă erau internaţi 36 de pacienţi, dintre care 15 localizaţi la parter (1 pacient in izolator şi 14 în cele 5 saloane) şi 19 pacienţi la etajele 1 şi 2 ale clădirii.

Din totalul de 36 pacienţi, 8 au fost transporataţi la Unitatea de Primire Urgenţe, 16 au fost transferaţi la Spitalul de Psihiatrie Cronici Schitu Greci, 8 la Secţia de Dermatologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina (sectie exterioara aflată pe strada Drăgăneşti) şi 4 au fost externaţi. În momentul de faţă, toţi pacienţii sunt în afara oricărui pericol.“, a transmis managerul SJU Slatina, Dan Stana, prin intermediul unui comunicat.

ISU Olt a pus la dispoziţie o linie telefonică la care aparţinătorii pot suna pentru a afla starea pacienţilor şi către ce unitate a fost transferat fiecare în parte. Numărul de telefon este 0722.359.050.

Vă recomandăm şi: 

Linie telefonică pentru rudele pacienţilor internaţi în secţia Psihiatrie care a luat foc la Slatina. A început transferul către alte unităţi VIDEO

Incendiu la Spitalul Judeţean din Slatina. Un pacient de la Psihiatrie a dat foc izolatorului VIDEO

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Mircea Nistor
21.04.2021, 19:41:21

" Avea o bricheta la el,deși îi era interzis să dețină acest obiect.." Secretul lui Polichinelle : în secțiile de psihiatrie,bolnavilor li se permite adesea să fumeze,pentru a fi mai "docili".Asta în pofida faptului că manualele de psihiatrie scriu negru pe alb că fumatul este contraindicat multor categorii de bolnavi psihici ,mai ales suferinzii de psihoze discordante . Dar, în România,țara tuturor bazaconiilor , "obiceiul pământului " bate toate dovezile științifice și ca personalul să-și consume în pace și onor sporul de psihiatrie,sunt admise conduite periculoase,care pot incinera la propriu spitalele.Din asta deduc că mulți iau chiar "ad literam " îndemnul Scrisorii a Treia : " ..să dai foc la pușcărie,și la casa de nebuni !...'

Modifică Setările