Slatina

articolul anterior articolul urmator

Avertizare Cod Galben de inundaţii, zeci de localităţi sub atenţie. „Orice situaţie de urgenţă cauzată de vremea severă poate fi semnalată la 112!“

0
23 Jan 2019 19:54:24
Autor: Alina Mitran

Hidrologii au emis o averizare Cod Galben valabilă de joi, 24 ianuarie 2019, până sâmbătă, 26 ianuarie. Zeci de localităţi sunt vizate, poliţiştii atrăgând atenţia şi asupra pericolului formării de polei.

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a apelor a emis o avertizarea hidrologică cod galben, valabilă în intervalul 24 ianuarie, ora 18.00 - 26 ianuarie, ora 12.00. În acest interval se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele cursuri de ape, cu posibilitatea depăşirii cotelor de atenţie, avertizează specialiştii. Lista localităţilor din Olt care ar putea fi afectate este lungă, autorităţile locale fiind deja avertizate:

- Pârâul Teslui Muntean, localităţile Teslui, Oporelu;
- Pârâul Cungrea Mare, localităţile Dobroteasa, Leleasca, Cungrea;
- Pârâul Cungrea Mică, localităţile Verguleasa, Leleasca, Cungrea, Topana;
- Pârâul Mamu, localitatea Strejeşti, Pârâul Beica, localităţile Cârlogani, Pleşoiu, Slătioara;
- Râul Olteţ, localităţile Iancu Jianu, Morunglav, Oboga, Călui, Bobiceşti, Balş, Bârza, Voineasa, Pârşcoveni, Osica de Sus, Osica de Jos, Fălcoiu, Şopârliţa;
- Pârâul Gemărtălui, localităţile Găvăneşti, Vulpeni, Baldovineşti, Balş;
- Pârâul Călui, localităţile Dobreţu, Iancu Jianu, Oboga; Pârâul Caluieţ, localităţile Oboga, Baldovineşti;
- Pârâul Gengea, localităţile Bobiceşti, Balş, Bârza; Pârâul Bârlui, localităţile Bârza, Bobiceşti, Morunglav, Pârşcoveni;
- Pârâul Horezu, localităţile Dobreţu, Vulpeni, Găvăneşti, Baldovineşti; Pârâul Gologan, localităţile Stoeneşti, Drăghiceni, Caracal, Gostavăţu;
- Pârâul Iminog, localităţile Perieţi, Schitu, Vâlcele, Izvoare, Mărunţei, Bălteni, Scorniceşti;
- Pârâul Teslui Oltean, localităţile Dobrosloveni, Cezieni, Stoeneşti, Fărcaşele;
- Pârâul Ştreangu - Strehareţi, localităţile Slatina, Curtişoara, Priseaca;
- Pârâul Sterpu, localitatea Vultureşti; Pârâul Oltişor, localităţile Găneasa, Piatra Olt, Brâncoveni, Osica de Sus;
- Pârâul Jugălia, localităţile Brâncoveni şi Piatra Olt, Pârâul Oboga, localităţile Valea Mare, Brebeni, Milcov;
- Pârâul Dârjov, localităţile Oporelu, Priseaca, Valea Mare, Brebeni, Milcov;
- Pârâul Urlătoarea, localităţile Slatina, Milcov; Pârâul Trepteanca - Dejeasca, localitatea Vitomireşti;
- Pârâul Bolovanu, localităţile Sâmbureşti, Dobroteasa,
- Pârâul Surdui, localitatea Verguleasa.

„Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Matei Basarab" al judeţului Olt a trimis avertizarea către Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă ale localităţilor care pot fi afectate şi instituţiile cu atribuţii în gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii, membre ale Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Olt“, a transmis ISU Olt.
Şi poliţiştii vin cu o serie de recomandări, având în vedere că va exista pericolul formării de polei pe drumuri publice.

„Pentru siguranţa dumneavoastră, vă recomandăm să nu plecaţi la drum dacă nu aveţi autoturismul echipat pentru circulaţia în condiţii de iarnă.

Pe drumurile acoperite de zăpadă sau polei, rulaţi cu viteză redusă şi păstraţi faţă de autovehiculul din faţă o distanţă confortabilă care să vă permită să opriţi în siguranţă în situaţia în care acesta încetineşte sau opreşte. Informaţi-vă în legătură cu evoluţia fenomenelor meteo din zona în care urmează să vă deplasaţi, respectaţi recomandările autorităţilor şi eventualele restricţii de circulaţie impuse preventiv, pentru siguranţa dumneavoastră, pe unele sectoare de drum! Orice situaţie de urgenţă cauzată de vremea severă poate fi semnalată la numărul unic de urgenţă 112!“, a transmis IPJ Olt.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii