VIDEO Bacalaureat 2016. Dorinţa unui candidat la ieşirea din examenul la matematică: „Să ne dea cineva subiecte mai grele!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proba obligatorie a profilului nu pare să fi pus probleme mari candidaţilor de la Bacalaureat 2016. Candidaţi de la liceele de top consideră subiectele ca fiind de dificultate medie. Profesorii spun că note de 7-8 sunt la îndemâna oricui.

Absolvenţii de liceu care au susţinut miercuri, 5 iulie, proba obligatorie a profilului la Bacalaureatul 2016 nu par să se împiedice la „disciplina-sperietoare“ pentru generaţii întregi de candidaţi. Mai mult, cei care au susţinut examenul la matematică se aşteaptă la note peste 9.

Candidaţii de la Colegiul Naţional „Radu Greceanu“ din Slatina au considerat floare la ureche cerinţele celor trei subiecte de la matematică. Primul a ieşit din sală Bogdan Ioan, olimpic la tehnologia infomaţiei, care a rezolvat cerinţele într-o oră. Membrii comisiei nu i-au permis, pentru că nu trecuse o oră şi jumătate de la începerea probei, să plece din sală cu subiectele. Pentru Bogdan, subiectele au fost uşoare, însă şi colegii lui le-au considerat la fel, estimările acestora fiind că se putea lua uşor o notă peste 9.

Bacalaureat 2016 „Cred că am rezolvat toate cerinţele“

Printre primii ieşiţi din sala de examen s-a numărat şi Andreea Diana Popa. A susţinut proba la istorie, iar subiectele au fost chiar frumoase. „Nu cred că am greşit la nimic“, a declarat tânăra, care va susţine proba la istorie şi la admitere, la Academia de Poliţie.

„Nu vreau să mai discutăm nimic, nu vreau să ne consultăm, nu vreau să-mi stric starea de bine“, a fost replica altei candidate, convinsă că nota va fi una bună.

„Nu au fost subiecte să te baţi cu pumnii în cap, dar nici să...“, a replicat o altă absolventă, completând: „toată sala dansa de bucurie când a văzut subiectele“.

image

În jurul şcolii, prieteni, fraţi mai mari şi câţiva părinţi, toţi curioşi să citească de departe pe chipul celor aşteptaţi cât de bine s-au descurcat. Între timp s-a vorbit de admiterea la facultate, de cât de importante sunt notele şi media examenului, de ce altceva mai rămâne de făcut în această vară, pentru a se număra în toamnă printre bobocii de la facultate. „Până la urmă, să ia Bac-ul, asta-i important!“, a concluzionat o fostă absolventă, astăzi studentă în Bucureşti.

Candidaţii vor însă note pe măsura norocului pe care l-au avut să primească subiecte atât de frumoase şi accesibile. „Am  insistat exact pe ce a picat, pentru că m-am gândit că aceste subiecte nu s-au dat deloc până acum, aşa că le va veni rândul“, a explicat altcineva. „Să n dea cineva subiecte mai grele!“, a rostit la ieşirea pe poarta şcolii un alt candidat, nemaifiind nevoit să explice cum s-a descurcat.

BAC 2016. Profesor: „Diferenţa se face la eseu“

Că subiectele de la istorie au fost deopotrivă frumoase şi accesibile sunt de acord şi profesorii, contactaţi de candidaţi imediat după susţinerea probei. „Eu subiectele ca atare nu le-am văzut, însă mi-au spus elevii, care m-au sunat să-mi spună ce răspunsuri au dat. Mi s-au părut accesibile. Un elev mediu poate să facă de 7-8. Au fost cam la fel de dificile ca şi cele de la simulări. Elevii cu care am discutat iau note peste 9, dar au şi fost elevi buni. Diferenţa se va face, cred, la eseu, pentru că acolo e vorba şi de limbaj. Au avut de argumentat constanta în politica externă a României la începutul secolului XX. Constanta era urmărirea obiectivului de realizare a unităţii naţionale. Dacă şi-au dat seama de asta, a fost simplu“, a spus profesorul de istorie Ion Ivaşcu, din cadrul Colegiului Naţional Vocaţional „Nicolae Titulescu“ Slatina.

Bacalaureat 2016. Cei mai mulţi absenţi, de la profilul tehnologic

Dacă la prima probă scrisă a Bacalaureatului 2016, susţinută luni, 4 iulie, în judeţ s-a înregistrat şi o eliminare din examen, a unui elev de la Scorniceşti, la proba scrisă obligatorie a profilului nu s-a mai întâmplat la fel. Au fost, în schimb, înregistrate 188 de absenţe, fiind iniţial înscrişi pentru această probă 2.855 candidaţi. Cei mai mulţi absenţi au fost la matematică - profil tehnologic - 155, 12 elevi au absentat de la istorie, 10 de la matematică - profil mate-info, 9 de la matematică - profil ştiinţe ale naturii şi 2 de la matematică - profil pedagogic.

Candidaţii sunt aşteptaţi, vineri, 8 iulie 2016, la ultima probă a examenului, cea la alegere a profilului şi specializării, calendarul sesiunii iunie-iulie a examenului de Bacalaureat 2016 cuprinzând în continuare următoarele activităţi: 

8 iulie 2016 - Proba la alegere a profilului şi specializării  –probă scrisă 

12 iulie 2016 - Afişarea rezultatelor (până la ora 16.00) 

12 iulie 2016 - Depunerea contestaţiilor (orele 16.00 – 20.00) 

13 -15 iulie 2016 - Rezolvarea contestaţiilor

16 iulie 2016 - Afişarea rezultatelor finale
 

Bacalaureat 2016 la Slatina, proba obligatorie a profilului

CITIŢI ŞI: 

Bacalaureat 2016. Proba obligatorie a profilului: subiectele la Matematică şi la Istorie

VIDEO Bacalaureat 2016. Absolvenţii, mulţumiţi că subiectele au fost „abordabile“. Profesor: „Probabil în Olt vom avea 85-90% promovabilitate la Română“

Bacalaureat 2016. Subiectele de la Limba şi literatura română BAC. La profil Uman: romanul psihologic. La Real: romanul interbelic

Slatina



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite