Slatina

articolul anterior articolul urmator

Bugetarii au făcut coadă la Trezorerie să-şi ridice salariile. „Avem două ghişee de încasări, unul de plăţi. Iese o persoană, intră alta“

2
10 Apr 2020 11:05:17
Autor: Alina Mitran

Coadă la Trezoreria din Slatina, bugetarii respectând şi nu prea distanţa recomandată pe timp de pandemie. E zi de salariu în instituţiile bugetare.

Bugetarii din instituţiile de la ţară, în mare măsură, s-au adunat în faţa Trezoreriei Slatina, vineri, 10 aprilie 2020, formându-se o aglomerare care a stârnit curiozităţi.

Reprezentanţii instituţiei au risipit, însă, misterul, explicând că pentru activitatea cu publicul sunt deschise trei ghişee, două pentru încasări, unul pentru plăţi, iar în interior s-a impus respectarea strictă a indicaţiilor autorităţilor. Deşi oamenii şi-au impus o oarecare distanţare, în afară recomandările nu au fost respectate întocmai. „Ce ar putea să fie? Oamenii îşi aştpeată rândul să intre în instituţie. Avem două ghişee de încasări, unul de plăţi. Iese o persoană, intră alta“, a explicat un reprezentant al Trezoreriei.

Perioada 8-15 este cea în care se plătesc salariile în sistemul bugetar, iar cum 11 şi 12 aprilie sunt zile de week-end, plăţile pentru bugetarii care în acele zile îşi ridicau salariile se fac cu o zi-două în avans, conform legii. Delegaţii instituţiilor ridică banii, iar salariile se achită prin casierie în cazul celor mai mulţi bugetari din mediul rural, care nu au optat pentru a le fi virate sumele în conturi, de aici şi aglomeraţia de la uşa Trezorerie Slatina.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

green
10.04.2020, 12:43:52

Alooo, trezoreria, voi nu ati auzit de conturi bancare?

+1 (1 vot)
Cel Mare Scarambeu
10.04.2020, 13:36:58

Pai ce face Politia???Sa ii astepte la iesirea de la Trezorerie si sa le goleasca buzunarele.

+1 (1 vot)
Modifică Setările