Slatina

articolul anterior articolul urmator

Bunul samaritean. Un tânăr din Olt găseşte lucruri pierdute şi le returnează intacte

0
7 Mar 2021 06:03:43
Autor: Alina Mitran
Tânărul slătinean a postat fotografii cu bunurile găsite, după care a început să caute proprietarul FOTO: Facebook/Nicolae Petrişor
Tânărul slătinean a postat fotografii cu bunurile găsite, după care a început să caute proprietarul FOTO: Facebook/Nicolae Petrişor

Un tânăr din Slatina a fost pus de mai multe ori, în ultimii ani, în situaţia de a căuta o soluţie pentru ca diverse bunuri pierdute de proprietari să ajungă la aceştia. Aşa cum a dat vineri, 5 martie, de proprietarul unei sume importante de bani, dar şi al unor documente importante.

Nicolae Petrişor, un tânăr de 35 ani din Slatina, a găsit vineri, 5 martie 2021, într-un sens giratoriu din municipiul Slatina, o borsetă cu acte de identitate, bani şi alte documente. Obiectul i-a atras imediat atenţia, deşi rămâne şi acum un mister cum de geanta i-a putut scăpa proprietarului în mijlocul intersecţiei. 

Şi mai interesant este că bărbatul nu s-a aflat pentru prima dată într-o astfel de situaţie, de fiecare dată îndeplinind o sumedenie de formalităţi pentru ca proprietarii să reintre în posesia bunurilor. Pentru că, spune, se grăbea, de data aceasta a procedat diferit. 

„Mergeam de la Zahana spre Dedeman, iar în intersecţia de la benzinărie, în sensul giratoriu, era foarte aglomerat, am observat geanta chiar în mijlocul sensului giratoriu. 

Am deschis uşa, am luat-o şi m-am oprit mai în faţă, i-am făcut poze, le-am pus pe Facebook... Aveam treabă, altfel m-aş fi dus şi la Poliţie, dar m-am gândit că mă mai ţin şi pe acolo o jumătate de oră, îţi dau formulare de completat.... 

Am mai făcut treaba asta prin Grecia şi m-au ţinut, cred, o oră şi jumătate pe acolo“, a povestit tânărul, pentru Adevărul, cum au decurs evenimentele.

Bărbatul a căutat în continuare, pe Facebook, persoane cu acelaşi nume (proprietarul lucrurilor pierdute era din Giurgiu, localitatea Tărărăştii de Sus, situată la zeci de kilometri depărtare) şi a contactat astfel un bărbat care s-a dovedit a fi chiar fiul proprietarului care a pierdut bunurile.

„I-am trimis poza cu buletinul şi l-am întrebat dacă-l cunoaşte pe domnul din imagine. Şi mi-a spus: «E tata!». Mi-a dat un număr de telefon, am vorbit cu o doamnă şi i-am spus că ne putem întâlni, dacă se întoarce, dacă nu, le duc la Poliţie şi le poate recupera de acolo. Şi s-a întors omul. N-am mai stat prea mult de vorbă, zona unde ne-am întâlnit era aglomerată. (...) Avea actele unei maşini, avea buletinul, avea permisul şi bani. Şi m-am gândit ce înseamnă să alerge după toate acele documente. N-am pierdut niciodată documentele, dar îmi imaginez cât poate fi de neplăcut“, a mai spus tânărul.

Tânărului i s-a întâmplat în repetate rânduri să găsească dievrse obiecte, pe care fie le-a returnat proprietarilor, fie le-a predat Poliţiei FOTO: Facebook/Nicolae Petrişor

Întâmplarea vine la doar o zi de la o altă faptă de acelaşi fel. Mama tânărului a găsit cu o zi în urmă un telefon, a dat de proprietară, o tânără dintr-un oraş din Olt, căreia i l-a înapoiat apelând tot la tânăr.

Tot lui Nicolae Petrişor i s-a întâmplat să găsească în bancomat o sumă mare de bani, uitată de un client al băncii care a făcut retragerea înaintea sa. A completat atunci foarte multe formulare în agenţie, în acest timp apărând şi clientul care uitase banii şi era deja disperat. „Nu mi-a spus nici <Mulţumesc>“, şi-a amintit tânărul. Şi tot relativ de curând a fost în situaţia de a-i înapoia unei doamne profesoare telefonul găsit în cartierul în care locuieşte.

Întâmplarea care, însă, i-a dat cea mai mare bătaie de cap s-a petrecut în Grecia, cu ani în urmă, acolo unde lucra, iar în timpul zilei a găsit de asemenea un portmoneu cu documente de identitate şi alte bunuri. Acestea aparţineau unei turiste din Australia. 

„În Grecia am găsit o geantă de fată în mijlocul străzii, circulam cu scuterul, cu 30 de km/h. Avea pormoneul cu acte, paşaport... M-am dus la poliţie, m-au ţinut vreo două ore, să facă inventarul, să scrie, să, să, să.. Şi să-mi spună că dacă nu vine şi revendică cineva în 12 luni, să merg şi să revendic ce era de valoare. Astea erau regulile acolo. Probabil că le-a recuperat, nu cred că putea să plece altfel de acolo, era pe o insulă, cel mai probabil era în vacanţă“, şi-a amintit tânărul.

Vă recomandăm şi: 

Bunuri de zeci de mii de euro, găsite în locuinţa unui bărbat acuzat de tăinuire. Mega dosar orchestrat de autorităţile române şi cele străine

VIDEO Când oamenii îşi ajută semenii: Mai mulţi trecători ridică o maşină pentru a salva o femeie

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările