VIDEO  Bursa generală a locurilor de muncă de la Slatina şi Caracal, primul târg de joburi al anului pentru şomerii din judeţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şomerii din Slatina şi localităţile vecine au avut, vineri – 24 aprilie, ocazia de a-şi găsi un loc de muncă în cadrul primei acţiuni dedicată lor în acest an, Bursa Generală a Locurilor de Muncă. Ca şi anul trecut, şi de data aceasta, evenimentul a avut loc doar în două dintre oraşele judeţului, respectiv la Slatina şi Caracal. Nici măcar 1.000 de persoane nu au fost interesate de eveniment, deşi numărul şomerilor este unul mare.

La Slatina, Bursa Locurilor de Muncă a avut loc, ca de obicei, în incinta Casei de Cultură a Sindicatelor din municipiu, iar, la Caracal, aceasta s-a desfăşurat la sediul filialei locale a Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM). Manifestarea s-a adresat tuturor persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, indiferent că sunt angajate deja undeva sau nu.

La ora începerii oficiale a Bursei, doar reprezentanţii AJOFM Olt şi cei ai firmelor participante au fost prezenţi, în rest nefiind interesaţi de eveniment nimeni din cadrul autorităţilor judeţene – Consiliul Judeţean sau Prefectura Olt -, Primăria Slatina etc., fapt ce a confirmat încă o dată pentru cei de faţă demagogia celor din conducerea instituţiilor menţionate.

În cadrul Bursei propriu-zise de la Slatina au participat 39 de firme, ce au venit pregătite cu un număr de 348 de locuri de muncă vacante în toate domeniile. La Caracal, problemele au fost mai mari: dintre cele 25 de firme contactate pentru a participa la Bursă s-au arătat interesate doar zece, acestea având un număr de 72 de posturi libere. La Slatina, persoanele participante s-au arătat satisfăcute de oferta variată a locurilor de muncă, dar au fost nemulţumite de faptul că organizatorii, AJOFM Olt, a permis accesul în incinta unde s-a derulat Bursa “cu pipeta”.

“Sunt locuri de muncă în toate domeniile, acu’ noroc să ai. Cei mai mulţi (patroni, n.r.) vor mai mult tineret să angajeze, dar văd că suntem mai mulţi din ăştia trecuţi de prima tinereţe pe aici că dacă eram mai tineri plecam demult din ţara asta unde nu ai niciun viitor. Ce nu înţelegem noi este de ce au lăsat în interior să intre doar câte 10-15 persoane şi restul au rămas afară cu orele, în picioare. Eu înţeleg că vor să nu fie înghesuială, dar nici aşa <cu pipeta> nu trebuia să ne ţină la uşă că doar am venit de nevoie, nu de plăcere”, a spus Ionel D., 44 de ani, din Slatina.

În total au fost oferite, la nivelul ambelor oraşe ce au găzduit manifestarea, un număr total de 420 posturi vacante. Au trecut “pragul” Bursei de Şomeri aproape 780 de persoane, dintre care 345 au fost selectate pentru un interviu în vederea angajării, interviu ce va avea loc în cursul săptămânii viitoare în funcţie de planificarea făcută de fiecare firmă în parte. Un număr de şase persoane chiar au plecat acasă cu un loc de muncă asigurat după ce au reuşit să-şi convingă interlocutorii-patroni că merită să fie angajaţi. Cei şase norocoşi au fost: 1 contabil, 1 mecanic agricol, 1 agricultor şi trei muncitori necalificaţi.

Principalele meserii oferite la Bursa de vineri au fost: director comercial, modelier confecţii, inginer mecanic, economist, inginer chimist, inginer construcţii, inginer TCM, inginer metalurgie neferoasă, şef birou financiar, farmacist, psiholog, confecţioner asamblor articole din textile, sudor, lăcătuş mecanic, electrician, instalator apă-canal, electromecanic, contabil, operator calculator, manipulant mărfuri, agent vânzări, secretară, fierar-betonist, dulgher, coafor, vânzător, bucatar, ospătar, barman, muncitori necalificaţi.
Conform evidenţelor oficiale ale Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Olt, la începutul acestei luni figurau în judeţ un număr de 14.598 persoane fără un loc de muncă.
 

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite