Slatina

articolul anterior articolul urmator

Cât costă nepurtarea măştii. Zeci de persoane şi patroni de restaurante, amendaţi într-o seară

1
12 Jul 2020 10:33:33
Autor: Alina Mitran

Poliţiştii, jandarmii şi personalul cu atribuţii de control din mai multe instituţii au continuat ofensiva sâmbătă, 11 iulie 2020, aplicând sancţiuni atât persoanelor fizice, cât şi agenţilor economici care încalcă legislaţia în vigoare.

După ce vineri, 10 iulie 2020, 29 persoane fizice au fost amendate în judeţul Olt pentru că nu purtau masca de protecţie în spaţiile pentru care legislaţia prevede această obligativitate, sâmbătă-seara, 11 iulie 2020, aproximativ 260 de poliţiştii, jandarmi şi funcţionari din mai multe instituţii cu drept de control au continuat controalele în judeţul Olt. Astfel, 22 persoane au fost sancţionate contravenţional pentru că nu purtau măşti în spaţiile închise. S-au aplicat nouă amenzi şi patronilor care au permis clienţilor accesul şi le-au oferit acestora servicii în spaţii pentru care nu s-a autorizat activitatea în starea în alertă. De menţionat că amenda pentru nepurtarea echipamentului de protecţie individuală în spaţiile închise şi mijloacele de transport este între 500 şi 2.500 lei, cu posibilitatea achitării a jumătate din cuantum în 15 zile.

Acţiunile vin în contextul în care obligativitatea izolării şi carantinării persoanelor suspecte de COVID-19 au fost anulate prin decizia CCR, iar o nouă lege care să le permită autorităţilor să controleze situaţia încă nu a fost adoptată în parlament, dezbaterile fiind amânate în Senat, care este cameră decizională.

„Aproximativ 150 de societăţi comerciale/ persoane fizice autorizate au fost verificate sâmbăta, 11 iulie a.c., în cadrul unei acţiuni care a vizat modul în care sunt respectate normele legale impuse pe perioada stării de alertă. Controalele au fost organizate sub autoritatea prefectului.

Pentru prevenirea şi limitarea infectării cu noul virus, poliţişti, jandarmi, pompieri, poliţişti de frontieră şi poliţişti locali, împreună cu reprezentanţii instituţiilor cu atribuţii de control au continuat controalele în zonele aglomerate din judeţul Olt si pe mijloacele de transport in comun şi au verificat modul de respectare a măsurilor impuse în contextul stării de alertă“,a transmis purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Cristian Grigorescu, menţionând că au fost legitimate aproximativ 400 persoane, 22 fiind şi sancţionate.

„Pentru neregulile constatate au fost aplicate 22 de sancţiuni contravenţionale, pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, în valoare de 5.000 de lei, 9 sancţiuni pentru organizarea de activităţi în spaţiul public/privat/închis pentru care au fost instituite restricţii/interdicţii în valoare de 4.500 de lei si o sanctiune in valoare de 5.000 de lei a fost aplicată la Legea 12/1990“, a mai transmis sursa citată.

Au continuat şi controalele în trafic, fiind aplicate 32 de sancţiuni contravenţionale pentru încălcarea regimului circulaţiei rutiere, valoarea sancţiunilor totalizând 10.730 de lei.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

catavencu nae
12.07.2020, 20:56:54

Firave si rare actiunile .