Slatina

articolul anterior articolul urmator

Câte posturi sunt libere pentru profesori în Olt. Aproape 500 candidaţi s-au înscris la Titularizare

0
28 Jul 2020 17:57:40
Autor: Alina Mitran

Aproape 500 candidaţi sunt aşteptaţi, miercuri, 29 iulie 2020, în cele două centre de examen, să susţină proba scrisă a examenului de Titularizare.

Candidaţii se luptă pentru doar 18 catedre întregi care pot fi ocupate de cei mai buni dintre ei, alte 607 fiind fracţii de normă didactică. 

Chiar dacă titularizarea în învăţământ este visul fiecărui candidat care vrea să ajungă la catedră, o notă bună la examenul de Titularizare le dă candidaţilor ocazia să ocupe un post bun, chiar dacă temporar vacant, şi la suplinire, pentru cei mai mulţi aceasta fiind miza susţinerii examenului. Pentru susţinerea acestei probe s-au înscris 497 candidaţi, dintre care 67 de candidaţi provin din promoţia curentă. Cei mai mulţi sunt educatori - 136, 73 - învăţători, 48 vor un post de profesor de Limba română, 38 - un post de profesor de Educaţie Fizică, 22 - un post de profesor de Matematică etc.

Proba scrisă din cadrul concursului naţional de ocupare a posturilor didactice/catedrelor din unităţile de învăţământ preuniversitar, sesiunea 2020, va începe miercuri, 29 iulie 2020, la ora 9:00, în 2 de centre de concurs: Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina şi Liceul Tehnologic Metalurgic Slatina.

Condiţiile de examen sunt speciale şi presupun respectarea tuturor măsurilor igienico-sanitare aplicabile în cazul examenelor naţionale în contextul situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea SARS-CoV-2: 

- candidaţii trebuie să fie prezenţi în sala de concurs cel mai târziu la ora 8.15. 

- După primirea subiectelor, durata de redactare a lucrărilor este de 4 (patru) ore, cu posibilitatea prelungirii cu una-două ore în anumite situaţii speciale (pentru candidaţii nevăzători, ambliopi sau cu anumite deficienţe de vedere). În aceste situaţii, comisiile judeţene de organizare şi desfăşurare a concursului asigură condiţii de egalizare a şanselor pentru candidaţii cu deficienţe, prin adaptarea procedurilor de redactare a lucrărilor la subiectele de concurs, în funcţie de particularităţile individuale şi de cele specifice deficienţei respective.

Rezultatele înaintea contestaţiilor vor fi afişate în data de 4 august, la sediul IŞJ Olt, dar şi pe site-ul http://titularizare.edu.ro. Contestaţiile se depun tot la IŞJ Olt, sau se transmit prin mijloace electronice, în zilele de 4 august, după afişarea rezultatelor, până la ora 21:00, respectiv 5 august, până la ora 12:00. Rezultatele finale se afişează tot la sediul IŞJ şi pe site, în data de 11 august.

„Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidaţii trebuie să obţină la proba scrisă minimum nota 7 (şapte), iar pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), minimum nota 5 (cinci).

Repartizarea candidaţilor pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a notelor obţinute la proba scrisă, se realizează în şedinţe publice sau on-line, organizate de către inspectoratele şcolare în perioada 12 – 14 august“, au precizat reprezentanţii IŞJ Olt. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările