VIDEO Câte şcoli vor funcţiona şi în acest an fără autorizaţie de securitate la incendiu. Cele fără avize sanitare încă se numără

0
Publicat:
Ultima actualizare:
control pompieri in scoli

Zeci de şcoli din judeţ vor funcţiona şi în acest an fără autorizaţie de securitate la incendiu, alte peste 350 funcţionând în clădiri vechi, pentru acre legislaţia nu a impus obţinerea unui asemenea document. Autorităţile încă mai numără şcolile care nu au condiţii sanitare pentru începutul de an şcolar.

În discuţia despre cum se vor întoarce elevii în bănci astfel încât să fie respectate normele care limitează riscul răspândirii noului coronavirus, autorităţile aproape că au uitat că fix acele clădiri mobilate cu bănci şi scaune, aşezate sau nu astfel încât să se respecte distanţa de un metru, au şi alte hibe. Până la dozatorul cu dezinfectant rămâne problema lipsei apei curente şi cea a grupului sanitar aflat în curte, dar şi problema instalaţiilor electrice vechi care îi pot puen pe elevi în pericol, cea a sobelor pe lemne etc. etc.

control pompieri in scoli

Conform datelor transmise de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Olt, în anul şcolar care stă să înceapă 133 clădiri vor fi folosite de căter elevi şi profesori deşi nu deţin autorizaţia de securitate la incendiu. În total, în judeţul Olt sunt 550 clădiri care aparţin celor 167 unităţi de învăţământ cu personalitate juridică.

 Din cele 550, doar 36 au această autorizaţie, iar pentru alte 44 s-au emis avize de securitate pentru lucrări de investiţii la clădiri existente sau pentru intrarea în legalitate. dacă din ce rămâne scădem cele 133 clădiri neautorizate, neavizate, ce rămâne nu sunt neapărat clădirile care nu prezintă niciun pericol pentru elevi şi profesori în domeniul PSI, ci numărul reprezintă clădirile vechi, care în ultimii ani nu au suferit reparaţii capitale astfel încât să fie necesară solicitarea autorizaţiei. 

Ce au găsit pompierii în şcoli

Reprezentanţii ISU Olt au făcut verificări în tot judeţul, aplicând şi 14 sancţiuni acolo unde s-au găsit nereguli. Instalaţiile electrice cu deficienţe sunt cele mai frecvente, urmate de  neverificarea mijloacelor tehnice de apărare împortiva incendiilor cu care sunt echipate construcţiile; nefuncţionarea iluminatului de siguranţă de evacuare; utilizarea de finisaje combustibile pe căile de evacuare (în anumite clădiri s-a montat pe holuri lambriu din materiale uşor inflamabile şi acre în caz de ardere mult degajă fum). 

control pompieri in scoli

Nu există, până la acest moment, o situaţie clară la nivelul judeţului privind clădirile autorizate sanitar în care vor fi primiţi, peste doar patru zile, elevii, însă aceasta ar urma să fie transmisă de către Direcţia de Sănătate Publică Olt. 

VĂ RECOMANDĂM ŞI: Avertisment OCDE: Economia globală va fi afectată până în anul 2100 de întreruperea şcolii

Cum a ajuns şcoala din Olt cu cei mai puţini elevi în scenariul galben: „Parcă trăim într-o bulă caragialiană“

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite