Slatina

articolul anterior articolul urmator

Câţi olteni au fost testaţi de la începutul pandemiei. Peste 120 pozitivi au plecat  din spital sau au refuzat internarea

0
16 Jul 2020 16:59:32
Autor: Alina Mitran

Creşte în continuare numărul persoanelor confirmate cu noul coronavirus şi care fie pleacă din spital înainte de a fi declaraţi vindecaţi, fie refuză internarea, în ciuda avertismentelor medicilor privind riscurile la care se expun.

În judeţul Olt s-a înregistrat, în 15 iulie 2020, primul deces al unui pacient confirmat cu SARS-CoV-2 care a refuzat internarea. Alţi pacienţi care în primă fază refuză spitalizarea solicită ajutor când semnele de boală încep să se instaleze, deşi, avertizează medicii, uneori poate fi destul de târziu.

Locurile libere în cele două spitale care tratează în judeţul Olt pacienţii diagnosticaţi cu COVID-19 sunt din ce în ce mai puţine, sectorul Terapie Intensivă de la Spitalul Municipal Caracal este aproape plin, iar pacienţii care refuză în primă fază ajutorul medicilor ajung să-l ceară când simptomatologia se agravează.

58 pacienţi din judeţ au fost externaţi după 10 zile de spitalizare, deşi în continuare aveau test pozitiv. Le-a permis ordinul de ministru care menţionează că pot pleca după 10 zile de spitalizare, angajându-se, însă, la o perioadă de izolare de alte 4 zile. Şi mai mulţi sunt cei care, însă, au test pozitiv şi au refuzat internarea, ceea ce le-ar fi permis o evaluare iniţială. Numărul acestora a ajuns la 68, în două săptămâni de când acţionează decizia Curţii Constituţionale care le permite să rămână acasă. 

„Persoanele care s-au externat la cerere si cele care au refuzat internarea au fost atentionate cu privire la faptul ca daca nu respecta recomandarea de autizolare risca sa intre sub incidenta legii conform art.352 din Noul Cod penal (infractiuni contra sanatatii publice – Zadarnicirea combaterii bolilor) si sa sufere consecintele savarsirii acestei fapte“, menţionează reprezentanţii DSP Olt.

De la începutul pandemiei, a transmis Direcţia de Sănătate Publică Olt, 5.127 persoane au fost testate în judeţul Olt pentru noul coronavirus, numărul pozitivilor ajungând la 437. Dintre aceştia, 191 au fost declaraţi vindecaţi, iar 17 şi-au pierdut viaţa, răpuşi de virusul chinezesc. Astăzi, 16 iulie 2020, numărul pacienţilor aflaţi la Terapie Intensivă era de 5, niciunul însă ventilat mecanic. 


Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii