Slatina

articolul anterior articolul urmator

Cazuri confirmate cu noul coronavirus la două societăţi slătinene. „Producţia a fost oprită“

0
4 Jul 2020 12:06:26
Autor: Alina Mitran
Primul caz apărut al Prysmian a impus oprirea temporară a producţiei FOTO: Adevărul
Primul caz apărut al Prysmian a impus oprirea temporară a producţiei FOTO: Adevărul

Alte două societăţi slătinene au angajaţi confirmaţi cu noul coronavirus şi proceduri în derulare pentru a preveni infectarea şi a altor angajaţi.

La societatea slătineană TMK Artrom numărul persoanelor infectate în ultimele două săptămâni a ajuns la opt. Ar fi vorba, însă, de cazuri izolate, pentru care sursa de infectare nu a putut fi descoperită, confirmarea primului angajat fiind în 18 iunie, alte şapte cazuri apărând ulterior, însă la o primă analiză fără legătură între ele.

Între timp şi la societatea Prysmian a apărut primul caz pozitiv, conducerea fabricii reacţionând public şi transmiţând o declaraţie de presă. Un angajat a prezentat simptome specifice COVID-19 în timp ce se afla în zilele libere, motiv pentru care a anunţat reprezentanţii societăţii.

“Prysmian a înregistrat primul caz pozitiv de Covid-19 în fabrica din Slatina. Un operator nu s-a simţit bine în zilele libere şi a avut simptome specifice Covid19.

Vineri după-amiază, compania a fost informată despre rezultatul testului şi, conform planului de risc şi siguranţă, toate măsurile au fost puse în aplicare. Producţia a fost oprită şi procedura de dezinfectare va fi efectuată în hala de productie, vestiar, cantină şi birouri.

Compania a izolat angajaţii care au fost în contact cu operatorul în ultimele zile, iar producţia se va relua treptat începând de duminică. Managementul este în legătură permanentă cu angajatii şi cu autoritatea responsabilă pentru a monitoriza cazul”, declară reprezentanţii Prysmian. 

Conform datelor valabile sâmbătă, la ora 9,00, în ultimele 24 ore în judeţ au fost confirmate alte 11 cazuri, astfel că numărul celor testaţi pozitiv ajunge la 266.

CITIŢI ŞI: FOTO Turist în Grecia. Cât de mult a schimbat pandemia parfumul vacanţelor liniştite din Halkidiki

Cum eviţi infecţia cu COVID-19. Regulile de igienă a mâinilor folosite de medici

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările