Slatina

articolul anterior articolul urmator

Ce se întâmplă cu vaccinul de la Astra Zeneca în Olt. De ce se schimbă strategia

0
7 May 2021 16:11:12
Autor: Alina Mitran
Interesul scăzut al populaţiei a determinat schimbarea strategiei FOTO: Inquam Photo/Octav Ganea
Interesul scăzut al populaţiei a determinat schimbarea strategiei FOTO: Inquam Photo/Octav Ganea

Echipele de vaccinatori din centrele oltene în care se administrează vaccinul produs de Astra Zeneca au ajuns să se uite lung după persoanele care mai vor să se vaccineze cu acest produs, astfel că s-a luat o decizie neaşteptată.

Centrele de vaccinare care administrau în judeţul Olt produsul de la Astra Zeneca vor administra, de mâine, 8 mai 2021, şi vaccin Pfizer. Decizia a fost luată în urma scăderii continue a interesului populaţiei pentru produsul realizat de Oxford/Astra Zeneca.

„Începând cu data de  08 mai 2021, toate fluxurile Covid -19 vaccin Astra Zeneca se transformă în fluxuri PfizerBioNTech. Centrele de vaccinare care în etapa actuală se vor transforma vor funcţiona cu două tipuri de vaccin: Pfizer BioNTech (doza I) şi Covid -19 vaccin Astra Zeneca (doza II)“, au transmis reprezentanţii DSP Olt, prin intermediul unui comunicat de presă. Contactaţi telefonic, reprezentanţii instituţiei au dat, în schimb, asigurări că dacă în continuare vor fi persoane care solicită vaccinarea cu produsul de la Astra Zeneca, prima doză, aceste solicitări vor fi onorate în continuare în aceste centre.

Decizia de a schimba fluxurile (care funcţionau în centre de vaccinare din Slatina, Balş şi Caracal) a venit ca urmare a scăderii constante a interesului populaţiei pentru vaccinarea cu Astra Zeneca. La nivelul judeţului s-a ajuns ca mai puţin de 10 persoane să se prezinte zilnic pentru a fi vaccinate cu prima doză de la Astra Zeneca, ceea ce a dus la situaţia în care echipele de vaccinatori să mai administreze doar dozele de rapel. În tot acest timp, centrele în care se administrează vaccinul produs de Pfizer BioNTech sunt asaltate. În judeţul Olt au primit prima doză de vaccin produs de Astra Zeneca 5.737 persoane, iar 3.321 au fost vaccinate şi cu cea de-a doua doză.

De săptămâna viitoare se vor deschide centre de vaccinare şi în localităţile rurale, comunele Crâmpoia şi Cungrea fiind primele în care se vor deplasa echipe mobile de vaccinare. Doritorii vor fi vaccinaţi cu produsul Pfizer şi se pot prezenta fie după ce în prealabil şi-au anunţat dorinţa de a fi vaccinaţi şi s-au înscris pe o listă, fie fără programare.

Vă recomandăm şi: 

Relaţiile de la „Cartierul General“ al UE. De la afacerea AstraZeneca la Sofagate

Danemarca renunţă la vaccinul Johnson & Johnson

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările