Slatina

articolul anterior articolul urmator

Ce măsură anunţă primarul din Slatina după ce Ştefan Popa Popa’s i-a numit pe olteni „ciurucuri“: „Nu meritaţi niciun fel de recunoştinţă!“

19
22 Jul 2019 12:52:13
Autor: Alina Mitran
Caricaturistul a stârnit un val de revoltă în oltenia FOTO: arhiva
Caricaturistul a stârnit un val de revoltă în oltenia FOTO: arhiva

Valul de reacţii iscat după ce caricaturistul Ştefan Popa Popa’s a făcut declaraţii controversate despre oltenii care ar fi „invadat“ Timişoara nu s-a oprit, primarul din Slatina anunţând o măsură extremă.

Primarul municipiului Slatina a anunţat luni, 22 iulie 2019, pe contul personal de Facebook că le va solicita colegilor din Consiliul Local Slatina să-i retragă marelui caricaturist, care s-a bucurat ani la rând de o atenţie deosebită, fiind invitat de onoare al Festivalului Naţional de Umor „Oltenii şi… restu’ lumii“, titlul de cetăţean de onoare, după declaraţiile jignitoare la adresa oltenilor, făcute în cadrul unei emisiuni TV.

Constat cu foarte mare regret că anumite personalităţi ajung să derapeaze mult în discursul public, gândesc în clişee şi preferă să gafeze decât să-şi recunoască o greşeală. De aceea, am ales să le solicit colegilor din Consiliul Local să-i retragă calitatea şi demnitatea de cetăţean de onoare al oraşului Slatina domnului Ştefan Popa Popa’s pentru lucrurile grave pe care le-a spuns la adresa oltenilor. Domnule Popa's, nu meritaţi niciun fel de recunoştinţă din partea oraşului nostru şi în numele slătinenilor vă recomand să vă cereţi scuze public! Mândru că sunt slătinean, mândru că sunt oltean!“, a scris primarul Emil Moţ pe Facebook.

Caricaturistul a primit titlul de cetăţean de onoare al Slatinei în urmă cu 20 de ani, în 1999, în acel an fiind singurul titlu acordat, deşi cu un an înainte se acordaseră 29 de astfel de titluri.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

19 Comentarii

un motan intransigent
22.07.2019, 13:36:15

Reactia slatinenilor e absolut corecta! Subscriu!

+7 (15 voturi)
Constantine Constantine
22.07.2019, 13:59:21

Oricum oltenii (ca si sirbii)se regasesc in Timisoara de pe timpul cind aceasta era pasalic.Atunci , turcii au eliminat toata populatia bastinasa de sex masculin(copii si femeile nu au avut aceasta soarta) , dar pentru ca nu mai avea cine sa faca treburile au adus barbati din Oltenia si Serbia, cca 5000! La fel s-a intimplat si cu paaslicul de la Buda unde au fost adusi barbati din Transilivania.

+2 (4 voturi)
otto willy
22.07.2019, 14:42:17

Adevaru doare! Nu trebuie sa-i retrageti artistului nu stiu ce! Ajunge daca va retrageti consatenii din Timisoara...

0 (16 voturi)
un motan intransigent
22.07.2019, 15:37:42

#otto willi, Ar fi si asta o idee, dar e incomoda. Consatenii olteni din Timisoara sunt deja prea multi. Asta e! Acuma e mai comod sa-i extragem pe strainii de neam din oras si chiar din tara. Care straini or veni la munca, sper sa nu se inpamanteneasca asa cum au facut turcii in Germania. Normal ar fi sa re reintoarca diaspora romaneasca inapoi si straini ca dumneate sa va duceti in arealele de origine, ca n-oti fi toti neam de dac.

+5 (5 voturi)
dracon
22.07.2019, 15:45:23

Si care era acea populatie bastinasa eliminata si a fost nevoie sa fie adusi din Oltenia si Serbia( cumva si moldoveni ) sau moldoveni au adus dupa ,ca nu avea cine le face munca puturosilor aia cu fruncea ?

+2 (4 voturi)

Vezi toate comentariile (19)