Slatina

articolul anterior articolul urmator

Cel mai lung pod din ţară. Cum au avansat lucrările şi când va fi dat în folosinţă tronsonul 2 al DEx Craiova-Piteşti VIDEO

12
15 Jan 2022 19:05:45
Autor: Alina Mitran

Prima filmare care surprinde progresele realizate, timp de câteva luni, la podul de peste râul Olt din apropierea municipiului Slatina, parte din Drumul Exptres Craiova-Piteşti, a fost dată publicităţii de Asociaţia Pro Infrastructură.

„Vă prezentăm prima filmare de tip timelapse pe termen lung pe un drum din România făcută cu multă migală şi răbdare în a doua jumătate a anului trecut. În imagini vedeţi capătul estic al podului peste Olt (zona viaductului peste Balta Milcov) aflat pe tronsonul 2 al DEx12 Craiova-Piteşti executat de UMB. Am surprins toate etapele majore de după instalarea grinzilor: montarea predalelor, armarea, suprabetonarea apoi aplicarea hidroizolaţiei şi la final aşternerea asfaltului“, explică Asociaţia Pro Infrastructură.

Podul este considerat cea mai complexă lucrare de acest fel din România, pentru construirea lui fiind necesară desecarea lacului din apropiere. Deşi primul termen avansat pentru inaugurarea tronsonului 2 al Drumului Expres Craiova - Piteşti din care face parte şi acest pod, anume decembrie 2021, a fost depăşit, constructorul care şi-a asumat proiectul este în termenul contractual şi va reuşi să termine întregul tronson de aproximativ 40 km până la mijlocul acestui an. 

Podul are 1.700 metri lungime, este uşor în curbă şi în pantă şi va fi cel mai lung pod din interiorul ţării. Tronsonul 2 al Drumului Expres Craiova-Piteşti (aproximativ 40 km din cei 121 km câţi are tot drumul expres) este considerat cel mai important, prin realizarea lui oraşele Slatina şi Balş reuşind să scoată traficul greu pe aceste centuri ocolitoare. 

Contractul pentru tronsonul 2, care este împărţit în două loturi, a fost semnat cu asocierea SA&PE Construct SRL - Spedition UMB SRL - Tehnostrade SRL - Consitrans SRL la finalul anului 2018, primul an fiind rezervat proiectării, iar alte 24 luni pentru execuţie. Lucrările au început efectiv la doar câteva luni de la semnarea contractului şi au continuat în ritm susţinut, astfel că existau speranţe ca tronsonul să poată fi dat în folosinţă la finele lui 2021. Constructorii au întâmpinat, în schimb, greutăţi în trei puncte considerate critice (podul peste râul Olt, podul peste Olteţ şi subtraversarea din zona Găneasa). 

Vă recomandăm să citiţi şi:

Drumul Expres Craiova-Piteşti: Avans „total nesatisfăcător” al lucrărilor pe primul tronson. Balş - Slatina, aproape gata de inaugurare

Drumul expres Craiova-Piteşti, mai rapid decât Autostrada Sibiu-Piteşti

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

12 Comentarii

Tomescu Tom
15.01.2022, 19:46:45

Podul ăsta, ce traversează o baltă , este considerat cea mai complexă lucrare de acest fel din România.. 😎 . Este o laudă ... o scuză ..sau doar o simplă constatare ????????????

0 (2 voturi)
BYBY BYBYKU
15.01.2022, 20:31:33

pey scrie ca trece peste Olt nu numai peste balta pentru cine citeste

-15 (17 voturi)
Stengaru Cosmin
15.01.2022, 21:12:22

............ Ne mandrim si noi ca am mai facut ... un fass . Pusca si cureaua lata , Ce barbati au fost odata .... in tara asta . Dar acuma avem Johanis , Catu , Ciolacu . Dancu , Fritz , Clotilde , Mucusor . Multumim aliatului statejic , multumim Basescu .... multumim ..... multumim ....

-22 (24 voturi)
Stengaru Cosmin
15.01.2022, 21:09:55

.............. Si cocosul s-a mai ouat o margica . Articol scris cu ocazia aniversarii nasterii lui M Eminescu !

-23 (25 voturi)
UN OM DE STANGA
15.01.2022, 21:17:19

As dori ca cea mai complexa lucrare din tara sa fie o hidrocentrala, un grup nuclear sau o strapungere de munte. Odata le-am facut, acum cu alte tehnologii, echipamente si materiale mai suntem in stare sa le facen?

+3 (3 voturi)

Vezi toate comentariile (12)

Modifică Setările