Slatina

articolul anterior articolul urmator

Cine e candidatul USR pentru Primăria Slatina: „M-am săturat să stau pe margine, să fiu comentator“

0
20 Jan 2020 14:21:31
Autor: Alina Mitran
Valentin Bucicoiu (dreapta) este candidatul USR pentru fucnţia de primar al Slatinei FOTO: Alina Mitran
Valentin Bucicoiu (dreapta) este candidatul USR pentru fucnţia de primar al Slatinei FOTO: Alina Mitran

USR este al treilea partid care anunţă oficial candidatul pentru funcţia de primar al Slatinei, după PSD şi PNL, un tânăr de 33 ani fiind prezentat luni, 20 ianuarie 2020, drept alegerea formaţiunii pentru scrutinul din vară.

Candidatul USR pentru fotoliul de primar al Slatinei este Valentin George Bucicoiu, un tânăr de 33 ani, practician în insolvenţă, care de 7 ani trăieşte însă în Bucureşti, unde coordonează o firmă de practicieni în insolvenţă. El a trecut de selecţia în cadrul USR Slatina, având doi contracandidaţi. Ar mai fi de trecut un pas, anume validarea candidaturii sale şi de către partenerii de la PLUS, însă cel mai probabil, a spus liderul USR Olt, Silviu Anton, va reprezenta candidatul alianţei.

„Sunt născut şi crescut în Slatina. Provin dintr-o familie de oameni muncitori, am doi fraţi: un frate poliţist, o soră asistent medical. Sunt absolvent al Liceului Economic „Petre S. Aurelian“ din Slatina, după care am obţinut o licenţă în Drept, un master în Dreptul Afacerilor. De profesie sunt practician în insolvenţă şi sunt asociatul coordonator al unei asociaţii de practicieni în insolvenţă. Din 2013, a trebuit să mă mut cu serviciul în Bucureşti, dar revin în fiecare săptămână acasă, pentru că acasă va fi şi o să rămână întotdeauna Slatina“, s-a prezentat candidatul.

Valentin Bucicoiu nu are încă un program definitivat pentru Slatina, însă a anunţat că acesta urmează să fie făcut public în curând, amintind doar că printre problemele prioritare se numără cea a calităţii apei, sau cea a parcărilor insuficiente. S-a hotărât însă să candideze încă din momentul înscrierii sale în USR, în luna noiembrie a anului trecut. „M-am săturat să stau pe margine, m-am săturat să fiu comentator şi vreau să schimb starea de fapt a lucrurilor, vreau să ajut la reconstrucţia Slatinei, să devenim un oraş european, prosper şi modern. Vreau să îmi întemeiez o familie şi aş vrea ca şi copiii şi nepoţii mei să trăiască în Slatina, dar pentru asta am obligaţia să le las moştenire un oraş modern, nou, un oraş verde, în care oportunităţile unei educaţii şi unei cariere să fie la nivel cu orice oraş din vestul Europei“, a spus candidatul.

Coordonatorul USR Olt, Silviu Anton, a declarat, la rândul său, că nu s-a negociat, la nivel judeţean, cu niciun partid politic în vederea unei alianţe a formaţiunilor de dreapta. „În acest moment, nu e nicio relaţie (n.r. - cu PNL), punctuală sau de discuţii. Vom discutra cu partenerii noştri de la PLUS, vom ieşi cu o listă comună în toate localităţile unde vom avea candidaţi, după care, punctual, în funcţie şi de direcţia şi de şansele pe care le vom avea în fiecare localitate, sunt posibile discuţii cu partidele de dreapta. Sunt posibile, nu sunt bătute în cuie. (...) Vom face un sondaj, cel puţin pe Slatina, şi doar pe baza acelui sondaj vom putea să avem discuţii“, a mai spus Anton, comentând care va fi atitudinea membrilor USR în eventualitatea în care se va decide o alianţă a partidelor de dreapta dacă alegerile locale pentru primărie se vor desfăşura într-un singur tur.

Până la acest moment, candidaţii anunţaţi de partide în mod oficial sunt: actualul primar al Slatinei, Emil Moţ, care candidează din partea PSD, Mario de Mezzo - candidatul PNL şi Valentin Bucicoiu - USR, însă au apărut deja şi alte nume. Din postura de independent şi-a anunţat candidatura, pe Facebook deocamdată, şi fostul viceprimar al Slatinei, Marian Diaconu.

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii