Cocktail-ul uşor de preparat care face minuni vara pentru părul femeilor. „Trebuie ţinută o oră pentru efect optim“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Masca de păr este o necesitate, mai ales pe timpul verii, spun specialiştiiFOTO: Adevărul
Masca de păr este o necesitate, mai ales pe timpul verii, spun specialiştiiFOTO: Adevărul

Soare, plajă, apă sărată, apă clorinată, toate fac parte dintr-o vacanţă reuşită, însă produc şi efecte nedorite. Părul are cel mai mult de suferit, motiv pentru care, spun specialiştii, pe perioada verii necesită o îngrijire de trei ori mai atentă.

Dacă într-o zi călduroasă de vară, indiferent că o petrecem la plajă, sau rezolvându-ne treburile de zi cu zi, avem nevoie de un consum mai mare de lichide, şi părul nostru are cam aceleaşi nevoi, spun specialiştii în îngrijirea părului.

Soarele puternic, apa sărată sau apa tratată de la piscină, produsele pentru colorarea părului, toate „traumatizează“ firul de păr, care are nevoie de hidratare suplimentară. Dacă vă permiteţi vizite relativ dese la salon, produsele profesionale îşi dovedesc, în mod clar, eficienţa. Însă şi printre produsele de la plafar sunt adevărate ingrediente minune.

Un cocktail cu efecte benefice imediate pentru păr poate fi preparat din uleiuri, ne sfătuiesc Gina Nicoleta Micu şi Izabela Popa, hair-stylist-ele salonului Avangarde din Slatina. Nu trebuie să lipsească uleiul de argan, de in, de cocos, de ricin, de măsline. La acestea se adaugă şi gălbenuşul de ou, dar şi fiole sau capsule de vitamina E şi vitamina A.

„În funcţie de lungimea părului stabilim şi cantităţile. La un gălbenuş de ou folosim câte o lingură din fiecare tip de ulei şi o fiolă sau o capsulă din vitaminele A şi E. Le amestecăm şi obţinem o emulsie, pe care o întindem pe toată lungimea părului, cu o pensulă. Această mască trebuie menţinută aproximativ o oră pentru un efect optim“, ne lămureşte Izabela Popa. Masca se clăteşte foarte bine, după care părul se şamponează de două ori.

Cum trebuie să fie şamponul care agresează cel mai puţin părul

Soarele nu doar usucă firul de păr, ci îndepărtează şi culoarea mult mai repede. „Vopsitul a devenit o dependenţă astăzi. Este necesar, însă trebuie avut în vedere următorul aspect: dacă am folosit pentru colorare o vopsea pe bază de amoniac, la următoarea şedinţă va trebui să folosim una fără amoniac. De asemenea, dacă folosim pentru rădăcini o vopsea cu amoniac, putem folosi pe restul lungimii firului de păr una mai puţin agresivă“, ne sfătuieşte Izabela Popa.

Şi şamponul trebuie ales cu grijă. În saloane există produsele profesionale, mult mai eficiente şi care conţin mai puţine ingrediente de evitat, însă şi în farmacii, magazine şi chiar magazine de tip plafar putem găsi produse potrivite. „Este important să căutăm şamponul care să nu conţină parabeni şi sulfaţi, ingrediente menţionate pe etichetă. La fel de important este însă şi să folosim şamponul potrivit tipului nostru de păr.“, ne lămureşte Gina Micu.

Şi frecvenţa cu care spălăm părul contează. „Nu e chiar corect să-l speli zilnic. Devine agresat şi se subţiază. De două ori pe săptămână e mult mai potrivit, altfel şi scalpul va avea de suferit. Între două spălări, pentru a mări perioada, putem apela, la nevoie, la şampoanele uscate“, mai spune Gina Micu.

La plajă îl putem proteja cu tratamente care oferă protecţie termică. Sunt produse care se pulverizează pe toată lungimea firului de păr şi care se îndepărtează la spălat.
Înainte de a pleca în vacanţă n-ar strica să facem o vizită la salon, pentru hidratare, sau să-i oferim acasă părului tratamentul adecvat. O astfel de vizită va fi, cu siguranţă, necesară şi după terminarea concediului.

CITIŢI ŞI: 

Cât de des trebuie să ne spălăm, de fapt, părul şi cum îl îngrijim pe timpul iernii - trucuri de la specialişti

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite