Slatina

articolul anterior articolul urmator

Concursurile pentru posturile de medic, asistent medical, infirmier şi brancardier la Spitalul Judeţean se suspendă. Peste 90 de candidaţi deja înscrişi au primit vestea

3
18 Jan 2016 20:30:32
Autor: Alina Mitran
Cei care sperau la un loc de muncă în Spitalul Judeţean mai au de aşteptat Foto: Alina Mitran
Cei care sperau la un loc de muncă în Spitalul Judeţean mai au de aşteptat Foto: Alina Mitran

Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina suspendă mai multe concursuri pentru ocuparea a peste 25 de posturi de medic (un post), farmacist (un post), asistent medical (10 posturi), infirmier (10) şi brancardier (cinci), programate să aibă loc în această perioadă, motivaţia fiind o notificare din partea ordonatorului principal de credite, Consiliul Judeţean Olt.

 

Anunţul a fost făcut astăzi, deşi procedura pentru o parte din respectivele concursuri a demarat încă de anul trecut, iar pentru posturile de asistent medical, infirmier şi brancardier există peste 90 de candidaturi ( cele mai multe pentru asistent medical - 82, pentru celelalte perioada de înscrieri nu se încheiase).

„În primă fază Consiliul Judeţean ne-a aprobat scoaterea la concurs a acestor posturi, totul a fost în regulă, în urmă cu trei zile am primit o adresă din partea lor în care ni se solicită, fiind ordonatori principali de credite, să suspendăm acest concurs, invocând două motive: unul care ne incriminează pe noi că nu am fi îndeplinit o anumită procedură - concluzia noastră, la nivelul conducerii, a Comitetului Director, a Serviciului Juridic şi a Serviciului Resurse Umane a fost că  s-a respectat întocmai - şi al doilea motiv, că încă nu este aprobat bugetul pe 2016.

Punctul nostru de vedere a rămas acelaşi, doar că, dacă dânşii, în calitate de ordonatori principali de credite, au decis acest lucru, am luat act de punctul de vedere şi am decis acest lucru. Puteam să mergem în continuare cu procedura, dar având în vedere situaţia la limită, în sensul că mie îmi expiră mandatul, mi s-a părut corect să urmez decizia CJ“, a declarat managerul Andrei Iordache.

Consiliul Judeţean invoca în adresa cu nr. 376/14.01.2016 înaintată unităţii spitaliceşti că s-au încălcat prevederile art. 5 alin. (1) din metodologia de organizare a concursurilor de ocupare a posturilor de medic şi că anul fiscal 2015, în care s-a dat acordul de principiu pentru organizarea acestor concursuri, s-a încheiat, propunând totodată suspendarea lor până la aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pentru 2016 al unităţii spitaliceşti.


 Citiţi şi: Spitalul Judeţean Slatina scoate la concurs peste 40 de posturi de asistent medical, infirmieră şi brancardier. Va fi acoperit, însă, doar 10% din deficit

 

Concurs pentru angajarea de infirmieri şi brancardieri la Spitalul Judeţean. Sunt 15 posturi libere, se cere doar şcoala generală

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Asistent Medical Anonim
19.01.2016, 20:02:35

Poate este mai bine așa ( ca s-au suspendat toate concursurile ),de mâine îmi pun în aplicare strategia de a obține locul de muncă dorit în sistemul sanitar,nu spun în ce constă,dacă spun m-aș considera UN PROST,dar nu sunt,știu să păstrez confidențialitatea secretului profesional.Punct !

Nicolae Moromete
20.01.2016, 16:30:32

Nu te supra aprecia , chiar esti ( asa cum ai zis) te-ai saturat sa stai ca trantoru' si sa barfesti pe cei care nu te angajeaza ? ( din cauza slabei pregatiri profesionale)

Utilizator Adevărul
20.01.2016, 17:47:24

Comentariu considerat abuziv.

Modifică Setările