Slatina

articolul anterior articolul urmator

Control de la Prefectură, DSP, ITM şi ISU la Ambulanţa Olt. Numărul persoanelor infectate din focar a ajuns la 24

0
25 May 2020 15:09:21
Autor: Alina Mitran

Prefectul a emis un ordin de constituire a unei comisii mixte de control care va verifica, în următoarele trei zile, cele întâmplate la Ambulanţa Olt, unde numărul persoanelor infectate a ajuns la 24.

Ministerul Sănătăţii va aştepta mai întâi rezultatele anchetei administrative efectuate pe plan local, înainte de a descinde pentru un eventual control la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Olt. La o săptămână de la depistarea primei persoane infectate cu noul coronavirus, o asistentă din cadrul SJA Olt, numărul persoanelor confirmate pozitiv a ajuns deja la 24, în condiţiile în care ancheta epidemiologică nu s-a încheiat şi se aşteaptă în continuare rezultatul altor teste.

Prefectul Florin Homorean a emis luni, 25 mai 2020, un ordin prin care s-a constituoit o comisie mixtă de control, din care fac parte reprezentanţi ai Prefecturii, Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt, Direcţiei de Sănătate Publică Olt şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. Comisia mixtă, care va fi condusă de subprefectul Nicolae Hristescu, va face verificări în perioada 26-28 mai, urmând ca rezultatele să fie transmise Ministerului Sănătăţii. Se cercetează cauzele care au dus la izbucnirea focarului aflat în plină expansiune. Din datele preliminare este vorba în primul rând de lipsa unor proceduri clare absolut necesare în această perioadă. Angajaţii împărţeau spaţii comune improprii păstrării distanţei sociale impuse, se întâlneau la schimbul de tură, dezinfecţia se făcea, în realitate, altfel decât în documente etc.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii