Slatina

articolul anterior articolul urmator

Doi angajaţi ai ALRO Slatina, în stare gravă la spital, în urma unui accident de muncă. Se încearcă transferul la spitale de rang superior

0
22 Jun 2020 19:08:46
Autor: Alina Mitran

Un sudor şi un lăcătuş din cadrul ALRO S.A. au suferit un grav accident de muncă luni, 22 iunie 2020, în timp ce dezafectau o instalaţie.

Cei doi bărbaţi, un sudor în vârstă de 33 ani, respectiv un lăcătuş de 43 ani, lucrau la înălţime pentru dezafectarea unor conducte vechi, folosind o autonacelă. Lucrarea ar fi fost începută cu mai multe zile în urmă, astăzi cei doi muncitori continuând înlăturarea unor conducte vechi.

 La tăierea unui tronson de conductă nefolosit de foarte mulţi ani, dar pe care ar fi rămas reziduurile unei emulsii inflamabile, lichidul a curs şi a ajuns într-o zonă fierbinte, luând foc. Cei doi muncitori au fost surprinşi de flăcări. Unul dintre ei a reuşit să sară din autonacelă, de la o înălţime de aproximativ 3,5 metri, suferind mai multe traumatisme.

Celor doi muncitori li s-a acordat primul ajutor, ulterior ajungând şi ambulanţa care i-a transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina. Conform informaţiilor din cadrul ITM, starea unuia dintre angajaţi este foarte gravă, aflându-se la Terapie Intensivă, în vreme ce colegul său a ajuns pe pe secţia Chirurgie a spitalului slătinean. Între timp ambii muncitori au fost transferaţi la Terapie Intensivă. Sudorul prezintă arsuri pe 70% din suprafaţa corpului, în timp ce lăcătuşul are arsuri pe 15% din suprafaţă, dar şi mai multe traumatisme din cauza căderii de la înălţime. Pentru ambii pacienţi se încearcă transferul la spitale de rang superior.

Evenimentul de muncă a ajuns şi în atenţia poliţiştilor. „În această dupa-amiază, am fost sesizati prin SNUAU 112 despre faptul că la o societate din municipiul Slatina a avut loc un accident de munca, în urma căruia două persoane au suferit leziuni. 

Cei doi angajaţi au fost transportaţi la o unitate medicală pentru a primi îngrijiri medicale. Poliţiştii continuă cercetările pentru a stabili cu exactitate împrejurările în care s-a produs evenimentul“, a transmis IPJ Olt.Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările