Slatina

articolul anterior articolul urmator

UPDATE VIDEO Dosarul crimelor de la Caracal: începe judecata. Bunicul Luizei, nemulţumit: „Acest proces se judecă la secret, nu-nţelegem ce secret au“

2
21 Oct 2020 08:39:18
Autor: Alina Mitran, Ana Popescu
Dosarul se judecă la Tribunalul Olt FOTO: Alina Mitran
Dosarul se judecă la Tribunalul Olt FOTO: Alina Mitran

Dosarul în care Gheorghe Dincă, bărbatul din Caracal care a sechestrat, violat şi ucis două tinere, este judecat intră în linie dreaptă la Tribunalul Olt. Magistraţii Curţii de Apel Craiova au respins contestaţiile formulate de părţi, iar judecata poate începe.

UPDATE: La Tribunalul Olt au fost aduşi cei doi inculpaţi, Gheorghe Dincă şi Ştefan Risipiţeanu, judecătorul cauzei cerând ca aceştia să fie prezenţi în sală.  

De asemenea, Tudoriţa Măceşanu, mama Alexandrei, şi Monica Melencu, mama Luizei, sunt prezente însoţite de avocaţi. Bunicul Luizei, Stelian Iordache,  cel care nu a lipsit de la niciun termen, a făcut la rândul său declaraţii, exprimându-şi nemulţumirea faţă de decizia de a se judeca dosarul cu uşile închise.

„După măsurile de siguranţă pe care le-au luat dumnealor, acest proces se judecă la secret. Noi nu-nţelegem ce secret au faţă de dumneavoastră, presa, când dumneavoastră trebuia să fi fost primii, să fi făcut public ceea ce se întâmplă. Nu suntem de acord, nu suntem şi nu vom fi niciodată de acord cu ceea ce s-a făcut. Mă nemulţumesc foarte multe lucruri, pentru că în România s-a făcut trafic de persoane, şi instituţiile statului au ştiut şi ştiu. Şi asta bănuiesc, că nu vor să aflaţi şi dumneavoastră cum decurg procedurile în acest proces. Eu aşa aş dori, să se facă dreptate, şi să aflăm într-adevăr ce s-a-ntâmplat acestei fete, dar după măsurile care s-au luat nu ştiu ce şanse şi ce speranţe avem să aflăm ce s-a-ntâmplat. Dar vom arăta tot timpul cu degetul spre instituţiile statului, că nu şi-au făcut datoria, n-au cercetat, n-au făcut absolut nimic, s-au mulţumit cu acel rechizitoriu de mântuială pe care l-a făcut DIICOT-ul“, a declarat Stelian Iordache, menţionând că ar avea foarte multe întrebări pe care să i le adreseze lui Gheorghe Dincă.

 

Ştirea iniţială

Începe judecata pe fond în dosarul în care Gheorghe Dincă este acuzat de viol, crimă şi profanare de cadavre. La Tribunalul Olt sunt aşteptate astăzi, la ora 9,00, părţile implicate în acest dosar. Vor veni, conform informaţiilor Adevărul, avocaţii celor două familii şi mamele fetelor ucise. Inculpatul principal (alături de Dincă este judecat, pentru viol, şi complicele său, Ştefan Risipiţeanu) va fi, cel mai probabil, audiat prin videoconferinţă, în penitenciarul de maximă siguranţă Craiova în care acesta se află fiind depistate persoane pozitive la noul coronavirus.

Avocatul familiei Alexandrei Măceşanu va solicita disjungerea cauzei de restul dosarului, principalul motiv fiind acela că pentru Alexandra Măceşanu există un certificat constatator al decesului, pe când în cazul Luizei Melencu, nu, ceea ce ar întârzia foarte mult tranşarea lucrurilor. Părţile au cerut anterior şi strămutarea dosarului, indicând că au suspiciuni că în judeţul Olt ar putea să nu beneficieze de o judecată corectă, dar şi întoarcerea acestui dosar la procurorii DIICOT, pentru refacerea cercetării penale, solicitări respinse de intanţe. 

VĂ RECOMANDĂM ŞI:

Dosarul monstrului din Caracal, blocat de COVID-19. „Am fost infectat, acum sunt în perioada de recuperare”

Ce se întâmplă cu certificatele de deces ale fetelor răpite şi ucise de Dincă. Avocat: „E caz unic pe planetă“

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Stefan din Nord
21.10.2020, 10:13:56

Du-te omule la cel mai mai influent om al tarii presedintele Romaniei si cere sa se faca dreptate ,sa nu-si bata joc procurorii si judecatorii de voi victimele acestui monstru si a retelei sale . Daca nu vrea sa te primeasca si sa te asculte ,stai 24 din 24 ore la poarta palatului Cotroceni cu o pancarda pe care sa scrie ce astepti din partea sa . E revoltator cum astia din justitie isi bat joc de victime .

0 (2 voturi)
mihailovici mihail
21.10.2020, 11:03:00

Secretul ? Traficul de carne vie pentru americanii de la baza Deveselu dar si pentru export ... trafic in care este implicată nu numai mafia locală ci si cea de la București. Luiza a murit cu zile datorită incompetenței crase a generalilor cu ceafa groasă si burdihan mare din sts dar si datorita poliției locale. Se încearcă din rasputeri uitarea cazului si absolvirea de orice vina a Sistemelui. Si? Ies romanii in stradă să se facă dreptate pentru Luiza si Alexandra? Nu. Un popor de oi cu memorie scurta ce își merită soarta bicisnica!

0 (2 voturi)
Modifică Setările