Slatina

articolul anterior articolul urmator

Două clase au cursurile suspendate. 29 cazuri de Covid în şcolile din Olt în primele patru zile de şcoală

0
17 Sep 2021 10:40:08
Autor: Alina Mitran
Bucuria revederii în prima zi de şcoală este urmată foarte repede de înregistrarea primelor cazuri pozitive în şcoli FOTO: Alina Mitran
Bucuria revederii în prima zi de şcoală este urmată foarte repede de înregistrarea primelor cazuri pozitive în şcoli FOTO: Alina Mitran

Numărul cazurilor de Covid depistate în şcoli creşte ameninţător de la o zi la alta, fiind dispuse şi primele măsuri. Cursurile au fost deja suspendate pentru două clase, însă „la rând“ ar fi încă multe altele.

La această dată, transmite Direcţia de Sănătate Publică Olt, în judeţul Olt sunt patru focare active de COVID-19 care însumează 23 îmbolnăviri. Două focare sunt în zona Slatina (13 cazuri în total), un focar este în zona Scorniceşti (4 cazuri), iar cel de-al patrulea focar este în zona Schitu Greci (6 cazuri). Unul singur, din cele patru, este într-o unitate şcolară, fiind vorba de o grădiniţă din Slatina, celelalte trei fiind în unităţi sanitare.

Ceea ce însă îngrijorează este numărul tot mai mare de cazuri pozitive depistate în şcoli, 29 doar în primele patru zile de şcoală. O parte dintre preşcolarii, elevii sau personalul cu teste pozitive nu au fost prezenţi în şcoală, sunt însă şi cazuri în care prezenţa pozitivilor în unitate a determinat deja adoptarea de măsuri. Două clase, din unităţi de învăţământ din Slatina (ciclul gimnazial) şi Caracal (ciclul liceal), au deja cursurile suspendate pentru 14 zile (până la 28 septembrie). Conform datelor DSP, după primele patru zile de şcoală au fost confirmate în şcolile din Olt 8 cadre didactice cu teste pozitive, 16 elevi, 3 preşcolari şi 2 personal TESA, iar datele despre noi infectări continuă să vină. 

De menţionat că procedura prevăzută în ordinul comun al Minsiterului Educaţiei şi Ministerului Sănătăţii, aprobat la începutul lunii septembrie 2021, presupune suspendarea cursurilor faţă în faţă în cadrul unei clase la depistarea unui singur caz pozitiv. Dacă apar cazuri pozitive în trei clase diferite se ajunge la trecerea cursurilor în online pentru toată şcoala.

Vă recomandăm şi:

Record negativ la Suceava. Şapte oameni au murit într-o singură zi, de Covid-19

Când vor trece elevii din nou la cursuri online. Şeful Inspectoratului Şcolar Olt: „Sper ca matematica să greşească“

 

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările