Slatina

articolul anterior articolul urmator

Elevii de la Colegiul Naţional „Ion Minulescu“ Slatina au donat banii de buzunar pentru doi fraţi răniţi în Clubul Colectiv

0
9 Nov 2015 17:07:58
Autor: Alina Mitran
Tinerii care au mers în Bucureşti să-şi vadă prietenul au aprins candele la Clubul Colectiv
Tinerii care au mers în Bucureşti să-şi vadă prietenul au aprins candele la Clubul Colectiv

Mai mulţi elevi şi profesori din cadrul Colegiului Naţional „Ion Minulescu“ Slatina au donat în cursul săptămânii trecute diverse sume de bani pentru a ajuta la recuperarea medicală a doi dintre tinerii răniţi în Clubul Colectiv, pe care elevii slătineni i-au cunoscut în urmă cu doi ani într-o tabără şcolară.

 

Slatina n-a fost încercată de cumplitul eveniment din Clubul Colectiv, pe lista victimelor nefigurând tineri ai oraşului, însă elevi din tot judeţul Olt au simţit că pentru acei tineri care se luptă pe patul de spital, suportând dureri îngrozitoare,  pot face mai mult decât să le trimită un gând bun. Mai mulţi elevi ai Colegiului Naţional „Ion Minulescu“ din Slatina au avut iniţiativa să strângă donaţii de la colegii lor şi să ofere sprijin unei familii din Bucureşti. Iniţiativei lor au răspuns atât elevi, care s-au lipsit în acele zile de banii de buzunar, cât şi profesori. Au reuşit să strângă aproximativ 1.600 lei şi sâmbătă au format o delegaţie care s-a deplasat la Bucureşti, în încercarea de a vorbi cu prietenii lor aflaţi pe patul de spital.

„Aceşti elevi au renunţat la banii de buzunar în ziua respectivă, ba mai mult, cei care n-au mai avut   au cerut mai mult părinţilor pentru a doua zi, a fost extraordinar cum s-au mobilizat. Pe acest băiat rănit în Clubul Colectiv o parte dintre elevi l-au cunoscut într-o tabără organizată pentru concursul „Sanitarii pricepuţi“, unde Colegiul Minulescu a participat cu o echipă care a şi câştigat. Au ţinut de atunci legătura şi aşa au cunoscut-o şi pe sora lui, pentru că e vorba de doi fraţi de 16 şi 17 ani, amândoi răniţi. Sâmbătă am mers la spital şi am încercat să stăm de vorbă cu ei. Sunt reguli stricte însă, aşa că fetele au înregistrat pe telefon un mesaj de încurajare care a ajuns prin intermediul mamei celor doi tineri la ei.  Recuperarea va fi un proces de foarte lungă durată, care va presupune inclusiv cheltuieli pe măsură “, a declarat Laura Sandu, asistentul medical care a pregătit echipa colegiului „Minulescu“ pentru concursul cu prilejul căruia slătinenii l-au cunoscut pe tânărul rănit.

Gesturi asemănătoare au fost făcute şi în alte colţuri ale judeţului. Elevii din Scorniceşti au vizitat mai multe instituţii din oraş cu scopul de a strânge bani pe care să-i doneze familiilor victimelor din Clubul Colectiv, cu atât mai mult cu cât doi tineri originari din Scorniceşti se află printre răniţi. Este vorba de o studentă în anul II la medicină veterinară şi un poliţist detaşat în judeţul Ilfov.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările