Slatina

articolul anterior articolul urmator

Evaluare Naţională 2016. O elevă de la Şcoala „George Poboran“ din Slatina a primit nota 1. A fost surprinsă cu telefonul în sala de examen

0
27 Jun 2016 14:42:16
Autor: Alina Mitran
Preşedinta Comisiei judeţene de examen a declarat că este convinsă că a fost un accident, dar că regulamentul n-a fost de partea elevei FOTO: Alina Mitran
Preşedinta Comisiei judeţene de examen a declarat că este convinsă că a fost un accident, dar că regulamentul n-a fost de partea elevei FOTO: Alina Mitran

O elevă care astăzi s-a prezentat pentru susţinerea primei probe a Evaluării Naţionale2016 a primit nota 1, după ce membrii comisiei au surprins-o cu telefonul în buzunar. „Sunt convinsă că a fost un accident, dar...“, a spus şefa comisiei judeţene de examen.

Eleva a sosit ultima în sala de examen, la centrul de la Şcoala Gimnazială „George oboran“ din Slatina, faptul că a întârziat fiind, probabil, explicaţia pentru gestul de a nu-şi fi lăsat, intrând în fugă, telefonul în afara sălii de clasă, conform regulamentului. Cert este că proba a început, elevilor li s-au repartizat subiectele de examen, pe care s-au şi apucat să le rezolve.

Membrii comisiei s-au sesizat însă când din preajma elevei s-a auzit un zgomot. Telefonul se descărca. Atunci fata, dar şi membrii comisiei, şi-au dat seama că telefonul era în buzunar.

„Este un accident, eu sunt convinsă că la mijloc n-a fost nimic altceva, însă regulamentul este foarte strict, iar membrii comisiei l-au aplicat întocmai. Am stat de vorbă cu fata, de-asta vă spun că sunt convinsă că a fost un accident. Am luat legătura cu părinţii, i-am chemat la şcoală, n-o puteam lăsa să plece singură în starea aceea, trebuia să fim siguri că pleacă în siguranţă“, a declarat inspectorul şcolar general-adjunct Carolina Guraliuc, preşedinte al Comisiei judeţene de examen.

Din păcate eleva nu are posibilitatea să repete proba, primind nota 1 la limba şi literatura română. Se va prezenta miercuri la următoarea probă, iar cu nota de la matematică se va face media examenului de Evaluare Naţională. Admiterea la liceu se va face pe baza mediei obţinute în anii de gimnaziu (25%) şi a mediei de la Evaluarea Naţională (75).


 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările