VIDEO Evaluare Naţională 2016. Profesor de Matematică, despre subiecte: „Sunt aproape de ce se face la clasa a VIII-a, dar şi ceva de sucit neuronii“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Amănuntele vor face diferenţa între candidaţi, spun profesorii FOTOGRAFII Alina Mitran
Amănuntele vor face diferenţa între candidaţi, spun profesorii FOTOGRAFII Alina Mitran

Matematica ar putea fi proba care să le ridice absolvenţilor de gimnaziu media de admitere la Evaluarea Naţională 2016. Profesorii spun că subiectele au fost accesibile, o notă de 9 fiind la îndemâna unui elev bun.

Elevii, părinţii, dar şi profesorii lor au scăpat de emoţiile probelor Evaluării Naţionale 2016, astăzi susţinându-se ultima, la matematică. La intrarea în sala de examen teama a fost, parcă, mai mare decât la limba română, au mărturisit părinţii, matematica rămânând, de-a lungul generaţiilor, proba de foc.

Cele două ore şi mai bine, de la intrarea elevilor în sală, la 8,30, până la expirarea timpului de lucru, la 11,00, au trecut din nou foarte greu pentru părinţii rămaşi în preajma şcolilor. Nici părerile împărtăşite, nici cuvintele profesorilor de la clasă, nici gândul că pregătirea suplimentară trebuie să-şi fi pus amprenta, nimic nu a putut atenua încordarea.

image

Presiunea a fost atât de mare încât unele mămici au simţit că se pot linişti doar la biserică, spre care au pornit la scurt timp de la intrarea copiilor în sală şi au revenit în jurul orelor 10,30.

Evaluare Naţională 2016 „Oricum nu mai avem ce face“

La Şcoala Gimnazială „Eugen Ionescu“ din Slatina tribunele din vecinătatea terenului de sport au servit astăzi întâlnirii părinţilor. Copiii lor, elevi la şcoala cu cele mai bune rezultate din oraş, sunt, cei mai mulţi, elevi cu medii peste 8, chiar peste 9. „La noi în clasă media generală a fost, cred, 9,30“, mărturiseşte un părinte. Miza nu este, cum e cazul elevilor care nu pun prea mare preţ pe note, „o notă peste 5“, deşi la acest examen nu există prag, ci obţinerea unei note foarte bune care să le asigure admiterea în clasa dorită. Două sunt liceele spre care se îndreaptă preponderent elevii de la „Eugen Ionescu“: „Radu Greceanu“ şi „Ion Minulescu“.

image

„De acum ce mai putem face decât să vorbim?! Ne dorim să se concentreze, pentru că pregătire au făcut, simulări au făcut, subiecte-tip au lucrat, să fie atenţi şi să nu greşeacă“, au spus părinţii.
„Păi, asta e, să nu se grăbească, pentru că la subiecte simple pot greşi din neatenţie, cum li s-a mai întâmplat la simulări“, a completat un alt părinte.

Evaluare Naţională 2016 „A-nceput vacanţa, Doamne-Ajută!“

image

Primul elev a ieşit din sala de examen cu mai bine de 20 de minute înainte de expirarea timpului avut la dispoziţie pentru rezolvarea problemelor. Eleva a recunoscut că subiectele au fost simple, dar că se aşteaptă la un 6-7. La câteva minute după au început să părăsească şcoala şi alţi elevi. Părinţii, curioşi, şi-au dorit să poată fotografia subiectele şi să le poată studia în voie. Al doilea elev care a terminat proba, încă o asigurare că subiectele au fost accesibile. La fel au spus şi următorii. Unii au ieşit mai abătuţi, alţii zburdând de bucurie. „A-nceput vacanţa! Doamne-Ajută!“, a rostit o elevă în loc de explicaţii pe tema „Cum au fost subiectele!“.

image

„Greuţe. Au fost greuţe. Cred că iau 9,70“, a putut să rostească, foarte emoţionată, Rebeca Dârstaru, olimpică şi în acest an la limba română, însă păstrând încă un loc aparte în suflet matematicii, prima dragoste şi prima sursă de medalii.
Păreri împărţite printre colegii ei. Unii au ieşit zâmbitori şi, consultându-se cu alţi colegi, au concluzionat că n-au luat în calcul anumite detalii şi cel mai probabil au greşit, altora li s-a confirmat că au ales calea bună de rezolvare...

Evaluare Naţională 2016 „Până la 9 se pot rezolva lejer subiectele“

Profesorii, în schimb, sunt de părere că subiectele au fost abordabile, chiar frumoase. „Mie mi-au plăcut foarte mult. Copilul care ia 10 trebuie să gândească un pic. Până la 9 se poate însă lua lejer. Pentru 10 sunt, la punctele c) de la geometrie, amănunte de sucit un pic neuronii, care fac diferenţa între elevii foarte buni. Dar subiectele sunt foarte aproape de ce se lucrează la clasa a VIII-a“, a declarat Simona Năsui, profesor de matematică.

Evaluare Naţională 2016. Absenţi şi la a doua probă

Proba la matematică s-a încheiat fără incidente, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt, inspector Mirela Paraschiv. Din cei 3.280 de absolvenţi de gimnaziu înscrişi pentru a susţine probele Evaluării Naţionale s-au prezentat la matematică mai puţini cu 353.

Examenul s-a susţinut în 87 centre de examen, organizate pe întreg curprinsul judeţului. La ora 9,00, ora programată pentru distribuirea subiectelor în sală, toate comisiile au fost pregătite astfel încât proba să se desfăşoare fără incidente, deşi în nordul judeţului vijelia de marţi/miercuri a afectat la Viespeşti reţeaua de Internet, însă aplicându-se planul de rezervă s-a reuşit ca subiectele să fie aduse în termen de la cel mai apropiat centru.

Evaluare Naţională 2016, Slatina. A doua probă, matematica

CITIŢI ŞI:

VIDEO Evaluare Naţională 2016. Profesor: „Un elev conştiincios nu are voie să ia sub 9 la subiectele astea“

Evaluare Naţională 2016. O elevă de la Şcoala „George Poboran“ din Slatina a primit nota 1. A fost surprinsă cu telefonul în sala de examen

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite