Slatina

articolul anterior articolul urmator

EXCLUSIV Cine a folosit telefonul Luizei miercuri noapte? Contul de WhatsApp al fetei, activ pentru scurt timp FOTO

43
15 Aug 2019 15:02:16
Autor: Alina Mitran, Valentin Bolocan
Luiza Melencu e dispărută din aprilie
Luiza Melencu e dispărută din aprilie

O colegă de clasă şi prietenă bună a Luizei Melencu a semnalat familiei că în noaptea de miercuri spre joi, 15 august, în grupul de WhatsApp al clasei a apărut activitate pe contul prietenei dispărute în 14 aprilie.

Colega Luizei, fata dispărută din Caracal în 14 aprilie 2019, a anunţat, joi dimineaţă, familia Melencu despre faptul că în noaptea de 14/15 august 2019, la ora 0,56, a apărut o acţiune pe contul de WhatsApp al fetei.

„A sunat o prietenă a Luizei. Avea şi un cont pe WhatApp şi până acum a fost activ contul, iar de aseară, de la ora 1,00, i-a şters contul. (n. red. - bunicul se referă la faptul că la ora respectivă apare că Luiza a ieşit din acel grup) (...) Iarăşi e ceva ciudat, pentru că ei n-au găsit... Avea două cartele, una de Romtelecom, şi mai avea o cartelă de Orange, pare-mi-se. Azi-noapte, ne-au alertat nişte colege de-ale ei. Au zis, domnule, cum... Înseamnă că telefonul l-a folosit cineva, s-a folosit de el, şi începând de azi, de la ora 1.00 nu mai e activ. (...) am dat telefon procurorului de la Craiova, că ne-a lăsat cineva un telefon, şi am dat telefon acolo şi au luat legătura cu fata asta“, a declarat bunicul Luizei Melencu.

Prietena Luizei, care spune că a fost între timp contactată de către anchetatori, este convinsă că telefonul Luizei este în posesia cuiva, deşi în 3 august o ţară întreagă a putut privi cum o armată de anchetatori a „măturat“ centimetru cu centimetru un lan de floarea-soarelui, acolo unde Gheorghe Dincă le-a indicat că ar fi aruncat telefonul fetei.

„La 00:56 a ieşit din grup“, a spus fata, care a făcut şi un print-screen.

Prietena Luizei a mai declarat că, după această activitate, a încercat să sune pe numărul fetei dispărute, însă a intrat robotul telefonic. Până în această noapte, în grupul de WhatsApp al clasei colegii Luizei puteau vedea că fata a fost activă ultima dată în 14 aprilie 2019, exact data dispariţiei. „Pe WhatsApp n-am sunat-o niciodată (n.r. - din 14 aprilie), am sunat pe numărul ei, dar era închis. Eu cred că este la cineva telefonul ei. Sau cartela“, a mai spus prietena fetei.

Fata mai spune că anchetatorii nu i-au precizat dacă au găsit sau nu telefonul Luizei ori ce verificări fac la acest moment. Prietena fetei mai spune că doar mama acesteia ar fi fost informată de către anchetatori că aparatul nu a fost găsit.


Variantele de lucru

Specialiştii IT consultaţi de “Adevărul” susţin că, probabil, cineva a deschis telefonul, care nu mai fusese folosit  din ziua dispariţiei tinerei. Există posibilitatea ca cineva să fi găsit în cursul zilei de ieri telefonul, iar aparatul să fi fost pornit după ce a fost pus la încărcat. Este greu de înţeles însă de ce a fost  păstrată în aparat cartela SIM a Luizei şi nu a fost înlocuită cu o alta, caz în care contul de WhatsApp al tinerei nu ar mai fi funcţionat pentru că acesta este strict legat de numărul de telefon. 

Experţii mai spun că mai există şi posibilitatea ca investigatorii să fi cerut operatorului de telefonie mobilă clonarea cartelei SIM pentru a putea vedea cu cine a ţinut fata legătura şi ce eventuale discuţii ar fi avut cu persoanele respective. Oricum, şi într-un caz şi în celălalt, este greu de aflat motivul pentru care persoana care a avut acces pentru puţin timp la contul Luizei s-a obosit să dea comanda de ieşire din respectivul grup de utilizatori. 


Te-ar putea interesa şi:

Ce le-a declarat Dincă anchetatorilor cu privire la Luiza: „Făcea aluzie să-i dau bani şi i-am oferit o partidă de sex, dar se prefăcea ca nu vrea“

Dincă susţine că a ucis-o pe Luiza cu un pumn şi i-a aruncat cadavrul în Dunăre. Anchetatorii au ridicat haine de lângă locul unde au căutat telefonul fetei

Mama Luizei, fata din Caracal dispărută în aprilie: „Poliţiştii mi-au spus că e majoră, are 18 ani şi a plecat cu Făt-Frumos“

Crima din Caracal: Ce mesaj a primit bunicul fetei dispărute în aprilie

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

43 Comentarii

Hadaru Adrian
15.08.2019, 15:27:25

Mare gafa din partea complicilor lui Dinca doar ca nu-i cauta nimeni.

+3 (9 voturi)
pathfinder
15.08.2019, 15:31:56

Hmmm, asta chiar e dubios...

+2 (6 voturi)
Sberg Carl
15.08.2019, 15:30:06

Probabil numarul s-a sters automat din grupuri dupa o anumita perioada de inactivitate.Nu degeaba a fost activa ultima data pe 14 si a fost scoasa din grup tot pe 14...

-12 (14 voturi)
_Turbatu_
15.08.2019, 15:37:20

Nu exista asa ceva la Whatsapp.

+7 (9 voturi)
imsi imsi
15.08.2019, 15:40:04

eşi în 3 august o ţară întreagă a putut privi cum o armată de anchetatori a „măturat“ centimetru cu centimetru un lan de floarea-soarelui, acolo unde Gheorghe Dincă le-a indicat că ar fi aruncat telefonul fetei. pai daca nu l au gasit ii clar ca tf e la cineva.

-7 (15 voturi)

Vezi toate comentariile (43)

Modifică Setările