Slatina

articolul anterior articolul urmator

Festivalul Naţional de Teatru 2015 de la Caracal, dedicat actorului Amza Pellea

0
10 May 2015 12:30:11
Autor: Mugurel Manea
Ediţia din acest an a Festivalului Naţional de Teatru de la Caracal va fi dedicată actorului  Amza Pellea
Ediţia din acest an a Festivalului Naţional de Teatru de la Caracal va fi dedicată actorului  Amza Pellea

Cea de-a cincea ediţie a Festivalului Naţional de Teatru din Caracal, vechea capitală a Romanaţiului, bate la uşă. Autorităţile locale, sprijinite de cele judeţene, sunt pe ultimii metri cu pregătirile pentru începerea manifestărilor cultural-artistice. Festivalul de Teatru de la Caracal, dedicat anul acesta actorului Amza Pellea, va avea loc în perioada 12 - 17 mai şi va aduna laolaltă trupe de teatru din toată ţara.

De organizarea propriu-zisă a Festivalului Naţional de Teatru de la Caracal nu se vor ocupa însă nici autorităţile locale şi nici cele judeţene (care au ajutat financiar manifestarea), ci tot Asociaţia “Mişcarea de Rezistenţă Marius Tucă”, la fel ca în anii anteriori. Consiliul Judeţean Olt a alocat pentru maratonul cultural de săptămâna viitoare o sumă importantă – 200.000 lei, bani ce vor intra în conturile ONG-ului condus de jurnalistul originar din Caracal. Suma menţionată reprezintă tot ce ţine de festival: cheltuielile cu transportul şi onorariile artiştilor ce vor evolua pe scena Teatrului Naţional din Caracal, cazarea şi masa, costul aranjamentelor florale, promovare şi marketing, plata personalului tehnic, alte cheltuieli de organizare.

La fel ca şi anii trecuţi, şi ediţia din acest an Festivalului Naţional de Teatru va fi dedicat în onoarea unuia dintre cei mai mari actori români, de data aceasta fiind vorba despre Amza Pellea. La ediţiile anterioare, actorii omagiaţi de maniefstarea culturală de la Caracal au fost: Ştefan Iordache, Liviu Ciulei, Victor Rebengiuc, Radu Beligan.

Pe scena Teatrului Naţional ”Ştefan Iordache” din Caracal vor fi prezentate atât piese de teatru pentru adulţi, dar şi copiilor.

Vă mai recomandăm:

Festivalul Naţional de Teatru 2014 de la Caracal, la final

FOTO  Teatrul Naţional din Caracal, operă monumentală unică în România. Cum a rezistat tumultului istoriei imobilul ridicat la începutul anilor 1900

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările