Slatina

articolul anterior articolul urmator

Fetiţa omorâtă de mamă la Stoeneşti a fost înmormântată. Comunitatea, în stare de şoc

0
6 Jun 2020 14:17:52
Autor: Alina Mitran
Mama şi-a omorât fetiţa în locuinţa din Stoeneşti
Mama şi-a omorât fetiţa în locuinţa din Stoeneşti

Bebeluşul de două luni ucis de mamă joi după-amiază, în localitatea olteană Stoeneşti, a fost înhumat sâmbătă, 6 iunie 2020, în vreme ce mama sa a fost reţinută de anchetatori.

Sătenii din Stoeneşti nu-şi explică sub nicio formă cele întâmplate în locuinţa tinerei mame. Pe femeia de origine lituaniană aceştia o descriu drept o mamă iubitoare, care îşi îngrijea bine copiii, de aici şi şocul în urma veştii că şi-a omorât fetiţa de doar două luni.

Trupul micuţei a fost înhumat sâmbătă, 6 iunie 2020. Rudele tatălui fetiţei au refuzat să vorbească despre cele întâmplate. Femeia de 24 ani care şi-a omorât copila într-un acces de furie, exasperată că nu reuşea să o calmeze, a fost reţinută de către anchetatori. 

Deşi vecinii o descriu pe mama de 24 ani drept o femeie care nu le-a ridicat semne de întrebare, şi despre care nu au auzit să-şi fi bătut copiii (femeia mai are un copil de aproximativ 2 ani), aceasta a ajuns, în 14 mai, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, tot cu micuţa, medicii din spital suspectând atunci o agresiune şi anunţând poliţia, dar şi DGASPC Olt. Ulterior mama şi copila au fost transferate la un spital din Bucureşti.

O echipă de la primăria din localitatea de domiciliu a mers atunci, la solicitarea DGASPC, pentru o anchetă la familie, stabilindu-se că fratele mai mare al fetiţei de două luni nu este supus niciunui risc în familia extinsă şi că va fi îngrijit de unchi (fratele tatălui) şi de mătuşă, tatăl fiind plecat la muncă în Anglia. Reprezentanţii DGASPC Olt au aşteptat totodată externarea mamei pentru a evalua situaţia şi a hotărî dacă femeia are nevoie de vreun fel de sprijin. Ultima veste pe care au primit-o n-a fost însă cea despre externarea din spital, ci despre crima comisă asupra fetiţei. Se va stabili acum dacă băiatul cuplului poate rămâne în familie sau va fi nevoie de instituirea vreunei măsuri de protecţie. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii