Slatina

articolul anterior articolul urmator

Fie ploaie, fie vânt, USL rezistă la Olt

0
27 Feb 2014 17:45:57
Autor: Mugurel Manea
Liderul PSD Olt, Paul Stănescu, între Marius Oprescu (stg) şi Virgil Delureanu...  (FOTO: Mugurel Manea)
Liderul PSD Olt, Paul Stănescu, între Marius Oprescu (stg) şi Virgil Delureanu...  (FOTO: Mugurel Manea)

Dacă, la nivel central, au fost bătute deja cuie în sicriul USL, nu acelaşi lucru pare a se întâmpla în ţară. La Olt, viitorul alianţei USL s-a aflat, joi – 27 februarie, la răscruce. Conducerea organizaţiei PSD Olt s-a întrunit, în cursul acestei zile, în cadrul unei şedinţe extraordinare a Biroului Permanent Judeţean pentru a dezbate dacă USL va fi sau nu menţinută la nivelul judeţului cu PNL. Iar decizia unanimă a fost ca USL să continue.

Pesediştii de frunte ai filialei judeţene a PSD Olt au hotărât că le-ar fi mai bine alături de PNL în sânul USL decât fără ei, lucru ce ar atrage după sine un val de schimbări în instituţii şi în consiliile locale, acolo unde majoritatea PSD-PNL dictează. Şi, cum nici unii, nici alţii, nu se gândesc acum decât la un singur lucru – şi anume alegerile europarlamentare, se pare că acest lucru a fost mai puternic decât anunţul intempestiv al liderului PNL, Crin Antonescu, de a scoate PNlL de la guvernare.

Astfel, în şedinţa de joi a Biroului Permanent Judeţean de la Olt a „partidului-mamut” PSD, s-a luat decizia ca USL să-şi continue existenţa ca şi până acum, atâta timp cât o merge. Anunţul a fost făcut într-o conferinţă de presă ulterioară de către liderul PSD Olt, Paul Stănescu, cel care deţine, totodată, şi funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Olt. Acesta a fost secondat de marius Oprescu, preşedintele PSD Slatina, şi, respectiv, secretarul general al organizaţiei, Virgil Delureanu, fost subprefect şi actual deputat.

"La Olt, USL nu se va rupe. Nu se rupe pentru că, împreună cu colegii noştri de la PNL, am mers în campaniile electorale pentru alegerile locale şi parlamentare, iar, de asemenea, tot împreună, am avut o ofertă electorală comună, ne-am fixat anumite obiective şi eu cred că, la nivelul judeţului Olt, vom merge împreună până în 2016 pentru a realiza tot împreună ce am promis. Este esenţial să spunem acest lucru”, a afirmat Stănescu, care a continuat: „Noi am avut o colaborare foarte bună cu colegii de la PNL Olt şi asta nu doar în trecut, dar şi acum, astfel că, din punctul meu de vedere, în ce priveşte colaborarea cu PNL la nivelul judeţului Olt, noi nu avem ce să le reproşăm. Sigur, poate au fost unele chestiuni minore unde ne-am mai contrat, dar am trecut peste ele cu maturitate. Noi vom păstra această colaborare cu PNL la nivelul judeţului, dar asta nu va depinde numai de noi, depinde şi de evoluţia politică. Mie, unul, mi-ar părea rău ca ei să se retragă din structurile judeţene şi din majorităţile pe care le avem împreună în Consiliul Judeţean şi în celelalte consilii locale din teritoriu, eu nu-mi doresc aşa ceva – repet. Poate că multă lume se aştepta acum să anunţăm <epurări> politice, dar aşa ceva nu va avea loc în niciun caz: directorii PNL au susţinut concursuri la ministerele de care aparţin instituţiile pe care ei le conduc, iar prefectul care vine de la PNL este, acum, apolitic, şi, oricum, schimbarea sa este stricti apanajul premierului, noi nu avem aici niciun rol. Desigur, dacă ei vor decide, totuşi, să părăsească funcţiile de conducere şi să iasă din majorităţile pe care le avem în teritoriu, noi nu o să-i reţinem cu forţa, dar eu sper să nu o facă”, a afirmat liderul PSD Olt, Paul Stănescu.

Acesta a precizat că a discutat deja şi cu omologul său de la PNL Olt, nimeni altul decât fostul ministru al Culturii, Gigel Sorinel Ştirbu, care i-ar fi spus că şi el doreşte păstrarea situaţiei actuale.

"Am avut, de ieri şi până azi, o discuţie cu dl. Ştirbu care conduce PNL Olt, i-am transmis punctul meu de vedere şi el mi-a confirmat că şi domnia sa doreşte ca USL să continue cu PSD şi PNL alături. Chiar dacă se apropie rapid alegerile europarlamentare şi noi - ca şi ei, vom candida de pe liste separate, asta nu înseamnă că nu ne putem respecta reciproc şi nu putem fiecare  să ducem o campania electorală civilizată. Noi îi vom trata ca pe competitori politici, nici măcar ca pe nişte adversari politici, şi vom încerca să îi convingem pe oameni să vină la vot şi să ne voteze”, a mai precizat Stănescu.

 

Mai puteţi citi:

Pesediştii de la Olt îi liniştesc pe liberali: nu vor face „epurări”

FOTO Alegeri cu final previzibil pentru şefia PSD Olt: Paul Stănescu rămâne “El Lider Maximo”

Trai, neneacă! Paul Stănescu, preşedintele Consiliului Judeţean Olt, face naveta pe bani publici

FOTO Paul Stănescu – „baronul Oltului”, domneşte peste Consiliul Judeţean, filiala PSD Olt şi întreg judeţul

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările