Slatina

articolul anterior articolul urmator

Focar de coronavirus la Ortopedie, în Spitalul Judeţean Slatina. Un medic şi doi asistenţi au teste pozitive

0
28 Aug 2020 14:48:21
Autor: Alina Mitran
Spitalul Judeţean ed urgenţă Slatina se confruntă cu noi cazuri FOTO. A.M.
Spitalul Judeţean ed urgenţă Slatina se confruntă cu noi cazuri FOTO. A.M.

Din cazurile raportase astăzi de autorităţi în judeţ, patru sunt salariaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina. Trei dintre ei sunt din Ortopedie.

Direcţia de Sănătate Publică Olt a raportat 17 noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 în ultimele 24 ore, menţionând că patru sunt salariaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina.
Trei dintre pozitivi sunt din secţia Ortopedie, fiind vorba de un medic, un asistent din cadrul secţiei şi un al doilea asistent din Blocul Operator. Cel de-al patrulea caz confirmat la SJU este al unui asistent din secţia Anestezie şi Terapie Intensivă. Toţi patru ar avea legătură cu cazuri deja confirmate, tot din spital, rezultatele pozitive apărând în urma testării acestora la 7 zile de la presupusul contact infectant. Conform surselor din SJU Slatina, colegii celor patru au fost testaţi şi au rezultat negativ. 
Alte trei cazuri au fost raportate la SJU Slatina în cursul acestei săptămâni, marţi, fiind vorba de doi asistenţi medicali şi de un registrator medical din ambulatoriul de specialitate al spitalului.

Numărul cazurilor confirmate în judeţ de la debutul pandemiei a ajuns la 1.268. În spital se află 92 pacienţi, alţi 241 au fost externaţi la cerere, dar nu au teste negative, iar 184 au refuzat internarea. În Terapie Intensivă se aflau la momentul raportării opt pacienţi. Numărul pacienţilor decedaţi în judeţ a ajuns la 39, iar numărul persoanelor testate de către DSP şi spitale - 8.184.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările